Ryan Reynolds leeft in een videogame in ‘Free Guy’ (film, 2021), vanaf 29 september te zien op Disney+

Verrassing! Slechts twee dagen voor de release maakt Disney+ plotseling bekend dat één van haar grootste films van deze zomer binnenkort naar de streamingdienst zal komen. The Walt Disney Company heeft ons namelijk officieel kunnen bevestigen dat de hilarische videogamefilm Free Guy (2021) met Ryan Reynolds in de hoofdrol vanaf woensdag 29 september 2021 te zien is op Disney’s video on demand-platform.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Free Guy (film, 2021) is vanaf woensdag 29 september 2021 te zien op Disney+

Slechts 49 dagen nadat Free Guy in de Belgische bioscopen is verschenen (op 11 augustus), kiest The Walt Disney Company er al voor om de film op de streamingdienst Disney+ te zetten (op woensdag 29 september om 09:00 uur ‘s ochtends). Een razendsnelle toevoeging, waarmee het bedrijf van de grote muis nogmaals haar focus richt op de alsmaar groeiende streamingdienst. Iedereen met een abonnement op Disney+ kan vanaf aanstaande woensdag zonder extra vereiste toeslag gewoon genieten van de splinternieuwe videogamefilm, die overigens niet gebaseerd is op een daadwerkelijke bestaande game.

De film is gemaakt door 20th Century Studio, een studio die onderdeel is van The Walt Disney Company. Disney heeft dan ook kunnen bevestigen dat Free Guy exclusief op Disney+ zal verschijnen. De film zal dus niet te zien zijn op Netflix, Amazon Prime Video of een andere SVOD-dienst. Daarnaast is er geen aanvullende betaling in de vorm van VIP-toegang nodig. Iedere abonnee zal dus naar de film kunnen kijken.

Splinternieuwe regelrechte hitfilm

De toevoeging van Free Guy is absoluut goed nieuws voor liefhebbers van videogames, maar ook voor filmfans in het algemeen. De film onder regie van Shawn Levy met Ryan Reynolds in de hoofdrol scoorde namelijk tot dusver een 7,4 uit 81.000 stemmen op IMDb, maar vooral op Rotten Tomatoes worden topscores behaald. Critici geven de film daar op de Tomatometer maar liefst 80% en de Audience Score tikt zelfs de 94% aan!

Verhaal, informatie en trailer van Free Guy (2021)

Een actie-comedy met Ryan Reynolds als de zachtaardige bankmedewerker Guy, die op een dag ontdekt dat hij in een videogame leeft. Elke dag weer is Guy het slachtoffer van players en wordt hij beroofd, aangereden of op een andere manier mishandeld als NPC (non-playing character). En alsof dat nog niet genoeg is, besluit de eigenaar met de game te stoppen. Samen met een vrouw (Jodie Comer), die zowel een mens als een gamepersonage is, is Guy vastberaden om de held te worden van zijn eigen verhaal. In een wereld waarin alles mogelijk is, wil hij de man worden die zijn wereld redt, voordat het te laat is. Geregisseerd door Shawn Levy en geschreven door Matt Lieberman en Zak Penn.

SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur1 uur en 55 minuten
CategorieActie, Avontuur, Komedie
IMDb7,5 uit 67.000 stemmen
RegisseurShawn Levy
CastRyan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Lil Rel Howery