5x Leuke feitjes over de nieuwe Disney-film ‘Cruella’ met Emma Stone

Roken was een absolute no-go in de live action-film Cruella uit 2021 met Emma Stone, tot grote teleurstelling van de actrice. Daarnaast zijn er nog een paar toffe dingen over de film op Disney+ die jij vast nog niet wist. Hieronder vind je 5 leuke feitjes over Cruella (2021).

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Vijf dingen die je nog niet wist over Disney’s live action-film ‘Cruella’ uit 2021

1. Cruella mocht niet roken in de nieuwe live action-film, tot grote teleurstelling van Emma Stone

In een interview met The New York Times op de VIP-release datum van Cruella, wist Emma Stone aan de krant te vertellen dat roken “niet toegestaan is in 2021.” The Walt Disney Company wil namelijk geen verkeerde beelden overbrengen aan kinderen die de film bekijken. Stone legt uit: “Het is niet toegestaan om op het witte doek te roken in een Disneyfilm. Het was ook best moeilijk om die sigarettenhouder niet vast te hebben… Ik had er zo veel zin in om die groene rookpluim op beeld te hebben, maar het was niet mogelijk.”

2. Al tijdens het filmen van La La Land in 2016 werd Emma Stone enthousiast over het spelen van Cruella

Cruella is zeker niet van de ene op de andere dag gemaakt. De productieplannen van de film zijn al een paar jaar lang aan de gang. Zo kwam er in 2016 al een artikel uit bij The Hollywood Reporter waarin te lezen was dat Emma Stone in gesprek was om Cruella de Vil te spelen voor Disney. Dit was tijdens het filmen van de, later razend populaire, film La La Land, waarin ze de hoofdrol vertolkt samen met Ryan Gosling en waarin ze de Oscar in de wacht wist te slepen voor Best Actress in a Leading Role.

3. Glenn Close (Cruella in de film 101 Echte Dalmatiërs uit 1996) was uitvoerend producent bij deze nieuwe film

Weet je nog die heerlijke films 101 Echte Dalmatiërs uit 1996 (hier te zien op Disney+) en 102 Echte Dalmatiërs uit 2000 (hier te zien op Disney+) waarin Cruella de Vil werd gespeeld door Glenn Close? Zij bleek graag verbonden te willen blijven met het nieuwe verhaal uit 2021. Ondanks het feit dat ze dit keer niet de hoofdrol vertolkte, is ze wel in de aftiteling te zien. Ze is namelijk uitvoerend producent geweest bij deze nieuwe film.

4. Gizmo de hond (Buddy in de film) heeft al eerder een rol vertolkt in een Disneyfilm

Niet alleen mensen hebben een uniek levenspad, ook honden kunnen er wat van! Heb je het waanzinnige optreden van Buddy gezien in deze film? Zijn rol werd vertolkt door… Bobby de hond! Op zijn IMDb-pagina is te zien dat dit zijn eerste rolletje is in een film is. Via Mirror kwamen we namelijk te weten dat de hond een paar maanden voor het filmen pas was gered van de straten van Cyprus, waar hij als zwerfhond leefde. Het asiel zag zijn potentie en nam contact op met Hollywood hondentrainer Julie Tottman, door wie hij werd verzorgd, opgeleid en klaargestoomd voor de auditie als Buddy in Cruella.

5. De honden in Cruella hadden visuele effecten nodig om eng te worden gemaakt

Vond jij sommige honden in Cruella ook zo eng? Dan hebben de mensen achter de computer goed werd geleverd, want ze zijn namelijk griezelig gemaakt met de computer! Dat liet Emma Thompson weten in een interview. Ze vertelt: “Omdat het zo’n lieve honden waren, was er Computer-Generated Imagery (CGI) nodig om ze een beetje nasty te maken. Ze waren zo lief en ze werkten zo hard.”

Cruella (2021) is sinds 28 mei met VIP-toegang te zien op Disney+ en sinds 27 augustus voor alle abonnees

Op 28 mei 2021 verscheen Cruella al op Disney+, maar toen was het nog nodig om voor VIP-toegang een eenmalige bijbetaling van €21.99 te doen. Vanaf vrijdag 27 augustus 2021 is de film echter voor elke abonnee van de streamingdienst beschikbaar gesteld. Je hoeft nu niets meer bij te betalen bij je abonnement om de film te streamen.

Verhaal, trailer en details van de film

Cruella duikt in de rebelse beginperiode van een van de meest beruchte – en berucht modieuze – schurken, de legendarische Cruella de Vil. Oscar-winnaar Emma Stone speelt Estella, alias Cruella, tegenover Oscar-winnaar Emma Thompson als barones, het hoofd van een prestigieus modehuis dat Estella plukt uit duisternis als een ontluikende ontwerper. Het speelt zich af tegen de achtergrond van het punk-rock Londen van de jaren zeventig, en directeur Craig Gillespie levert een unieke kijk op deze unieke schurk.

Titel: Cruella
Soort: Film
Jaar: 2021
Duur: 2 uur en 14 minuten
Categorie: Komedie, Misdaad
Regisseur: Craig Gillespie
Schrijvers: Dana Fox, Tony McNamara, Aline Brosh McKenna
Cast: Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong
Kijken: Bekijk direct Cruella op Disney+