‘Futurama’ maakt na tien jaar een comeback op Disney+

Als je een liefhebber bent van Futurama, zul je vast opgewonden zijn over de langverwachte terugkeer van deze serie. Het is inmiddels een decennium geleden dat de laatste afleveringen werden uitgezonden, maar nu maakt deze populaire komedie eindelijk zijn comeback. Het elfde seizoen is vandaag gelanceerd op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Seizoen 11 start vandaag op Disney+

Disney+ heeft vandaag voor het eerst in tien jaar een splinternieuwe aflevering van Futurama toegevoegd en hiermee is het elfde seizoen afgetrapt. Vanaf nu kun je iedere maandag klaar zitten voor de serie. Met in totaal tien episodes in het verschiet, heb je de komende weken genoeg om naar uit te kijken. En er is meer goed nieuws: Disney heeft twintig afleveringen aangekocht, wat betekent dat we ook een twaalfde seizoen kunnen verwachten. De verschijningsdatum hiervan is echter nog onbekend.

Wil je op de hoogte blijven van wat er nog meer aan zit te komen? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen.

Hier gaat het nieuwe seizoen van ‘Futurama’ over

De animatiehit Futurama liep van 1999 tot 2013 en verdween toen voor tien jaar van de buis. Tot nu. Dat de serie tóch weer nieuw leven ingeblazen wordt, is niet gek. Het was destijds een enorm succes. De serie sleepte zelfs een Emmy Award in de wacht en scoort een indrukwekkende 8,5 op IMDb.

De winnende formule blijft voor de nieuwe afleveringen dan ook intact. De originele stemmencast is terug voor het elfde seizoen van Futurama, evenals de makers, die ook verantwoordelijk zijn voor The Simpsons. En wat kunnen we verwachten van de verhaallijnen? Onze helden Fry en Leela belanden weer in talloze avonturen, variërend van een pandemie die door de stad raast, tot aanrakingen met de cancelcultuur en de noodzaak om om te gaan met bitcoin. Heel eigentijds dus! Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je de eerste beelden.

Meer informatie over de serie

Een futuristische, satirische animatieserie van The Simpsons-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

TitelFuturama
Jaar1999-
SoortSerie
Duur12 seizoenen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Komedie
IMDb8,5 uit 248.000 stemmen
MakerMatt Groening
CastBilly West, Katey Sagal, John Dimaggio

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.