Gloednieuwe gamefilm ‘Free Guy’ (2021) met Ryan Reynolds staat nu op Disney+

Liefhebbers van videogames en fans van Ryan Reynolds hebben vandaag hun ‘lucky day, want de splinternieuwe film Free Guy is zojuist verschenen op Disney+. De film onder regie van Shawn Levy scoorde tot dusver een 7,4 uit 81.000 stemmen op IMDb, maar ook 80% op de Rotten Tomatoes Tomatometer en 94% als Audience Score. Veel kijkplezier!

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Verhaal, informatie en trailer van Free Guy (2021)

Een actie-comedy met Ryan Reynolds als de zachtaardige bankmedewerker Guy, die op een dag ontdekt dat hij in een videogame leeft. Elke dag weer is Guy het slachtoffer van players en wordt hij beroofd, aangereden of op een andere manier mishandeld als NPC (non-playing character). En alsof dat nog niet genoeg is, besluit de eigenaar met de game te stoppen. Samen met een vrouw (Jodie Comer), die zowel een mens als een gamepersonage is, is Guy vastberaden om de held te worden van zijn eigen verhaal. In een wereld waarin alles mogelijk is, wil hij de man worden die zijn wereld redt, voordat het te laat is. Geregisseerd door Shawn Levy en geschreven door Matt Lieberman en Zak Penn.

SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur1 uur en 55 minuten
CategorieActie, Avontuur, Komedie
IMDb7,5 uit 67.000 stemmen
RegisseurShawn Levy
CastRyan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Lil Rel Howery

Trailer

Geen VIP-toegang vereist om Free Guy te bekijken

Iedereen met een abonnement op Disney+ kan vanaf vandaag zonder extra vereiste toeslag gewoon genieten van de splinternieuwe videogamefilm, die overigens niet gebaseerd is op een daadwerkelijke bestaande game. Abonnees waren bij de bekendmaking even bang dat er om VIP-toegang gevraagd zou worden, maar gelukkig heeft The Walt Disney Company ervoor gekozen om de film voor alle abonnees beschikbaar te maken.

Lancering van Free Guy (film, 2021) op Disney+ werd pas vlak van tevoren bekendgemaakt

Slechts 49 dagen nadat Free Guy in de Belgische bioscopen is verschenen (op 11 augustus), kiest The Walt Disney Company er al voor om de film op de streamingdienst Disney+ te zetten (op woensdag 29 september om 09:00 uur ‘s ochtends). Een razendsnelle toevoeging, waarmee het bedrijf van de grote muis nogmaals haar focus richt op de alsmaar groeiende streamingdienst. Waarschijnlijk heeft het kleine gat tussen de bioscooprelease en de lancering op Disney+ er ook voor gezorgd dat de bekendmaking tot begin deze week op zich liet wachten.