Gastblog | Top 5 series op Netflix

Bij mij verschilt het per week wat mijn favoriete Netflix serie is, maar ik heb mijn best gedaan om naar mijn mening de 5 beste series op een rij te zetten. Ik heb geprobeerd om wat minder populaire series uit te kiezen. Ben jij dus nog op zoek naar een goede serie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Check deze lijst dan even!

Het volledige aanbod van Netflix vind je ook op Streamwijzer.

5. The Society

Genre: Mysterie, tienerdrama

Plot: Een grote groep middelbare scholieren komt terug van een schoolreis om hun stad verlaten terug te vinden. Alle ouders zijn weg en er is geen weg uit. Uiteraard gaat het fout als je een groep jongeren bij elkaar zet zonder ook maar enkel toezicht. Winkels worden geplunderd en er wordt flink gefeest. Maar zodra ze doorhebben dat ze hier nog wel even vast kunnen zitten, wordt de stemming al een stuk somberder. Ze worden gedwongen om moeilijke keuzes te maken om te overleven en sneller volwassen te worden dan gepland. Komen ze hier ooit nog uit? Voor dat antwoord zullen we op de volgende seizoenen moeten wachten.

Persoonlijk vind ik het erg interessant om te zien hoe deze jongeren zich ontwikkelen. Er zijn duidelijk personages die typisch American high school zijn, maar juist om hen in zo’n aparte omgeving te zien waarbij de wat slimmere jongeren de leiderschap krijgen vind ik geweldig.

Acteurs: Kathryn Newton, Jacques Colimon, Alex Fitzalan

4. The Umbrella Academy

Genre: Superhelden, komedie, fantasy, drama, sci-fi

Plot: Deze serie volgt een dysfunctionele familie die bestaat uit geadopteerde broers en zussen met superkrachten. Na hun moeilijke jeugd zijn ze uit elkaar gegaan, maar worden gedwongen om weer  samen te komen om het mysterie rondom de dood van hun vader op te lossen.

Bijna had ik deze serie niet gekeken, omdat ik dacht dat het te kinderachtig zou zijn. Het tegendeel werd me echter bewezen. De serie heeft enorm sterke personages waar je meteen verliefd op wordt!

Acteurs: Ellen Page, Robert Sheehan, Tom Hopper

3. Daredevil

Genre: Superhelden, actiefictie, misdaad

Plot: Matt Murdock werd op jonge leeftijd blind, maar de rest van zijn zintuigen werden sterker dan bij de normale mens. Overdag is Matt advocaat en ’s nachts beschermt hij New York tegen de bad guys. In de serie zie je hoe hij verschillende vijanden aanpakt en het moeilijk heeft om zijn beide levens gescheiden te houden.

Naast The Defenders is Daredevil naar mijn mening de beste Marvel serie op Netflix. Dit komt omdat de hoofdpersoon Matt Murdock superkrachten heeft die je niet terugziet in andere superheldenfilms of series.

Acteurs: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson

2. The Rain

Genre: Internationaal, Apocalyps, thriller

Plot: Deze Deense serie volgt een broer en zus die moeten schuilen in een bunker, omdat er een virus in de regen zit die bijna heel Scandinavië uitroeit. Vijf jaar later worden ze door voedseltekort gedwongen om de bunker te verlaten. Samen met andere overlevenden gaan ze op zoek naar hun vader. Onderweg komen ze meer te weten over Rasmus, de broer, en waarom hij volgens hun vader zo belangrijk is en altijd beschermd moet worden.

Ik dacht dat ik me zou irriteren aan het feit dat ik de hele tijd de ondertiteling moest lezen, maar dat viel reuze mee. De verhaallijn en het acteerwerk is echt next level in deze serie!

Acteurs: Lucas Lynggaard Tønnesen, Alba August, Mikkel Boe Følsgaard

1. Sherlock

Genre: Misdaad, mysterie, detective

Plot: Sherlock Holmes is (bijna) het slimste mens op aarde. In een snelle blik kan hij vertellen hoe jouw dag is geweest. Wanneer hij en Dr. John Watson, voormalig soldaat en dokter, roommates worden beginnen de twee samen te werken. Sherlock is raadgevend detective van beroep en krijgt daarbij regelmatig zaken die de politie niet op kan lossen. Kijk hoe dit geweldige duo zich werkt door de gekste zaken die je je maar kan bedenken.

Niet alleen is de verhaallijn uitstekend uitgewerkt, ook de personages zijn erg vermakelijk om te volgen. Sherlock, een hoog functionerende sociopaat en John, een voormalige soldaat die de oorlog mist. Ik denk dat ik wel drie keer per aflevering een mindblown heb gehad. En de finale! Die moet je echt zien!

Acteurs: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves. Sherlock kijk je op Netflix direct door hier te klikken.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Yente. Wil jij ook gastblogs schrijven voor Streamwijzer? Ga dan naar Gastblog om je blog in te leveren of kom met ons in contact via Over Streamwijzer.