Er komt geen Downton Abbey seizoen 7 op Netflix of een andere streamingdienst

In augustus kwam er fantastisch nieuws voor fans van Britse kostuumdrama’s met een Netflix-abonnement, want vanaf 1 november komen alle 6 seizoenen van Downton Abbey op de streamingdienst. Hoop jij ook dat er nog een zevende deel van de serie komt op deze of een andere streamingdienst? Lees verder om te weten te komen wat er bekend is over Downton Abbey seizoen 7.

Waar gaat het verhaal van Downton Abbey over?

Downton Abbey volgt de levens van de Crawley familie en hun bedienden in het Edwardian landhuis van de familie. Het programma begint met het zinken van de Titanic in 1912, wat ervoor zorgt dat de toekomst van Downton Abbey in gevaar komt, als Lord Grantham’s aangenomen erfgenaam (zijn zoon James) en zijn zoon (Patrick), sterven op het schip. Daarmee blijft hij achter zonder mannelijke erfgenaam die na zijn dood de troon kunnen overnemen. Daardoor moet Lord Grantham zoeken naar een nieuwe erfgenaam. Door het verloop van het programma gebeuren meerdere historische evenementen die ertoe leiden dat Lord Grantham in 1914 verklaart dat Groot-Brittanië in oorlog is met Duitsland. Het is het begin van de Eerste Wereldoorlog, die een grote rol zal spelen in de serie.

Jaar: 2010-2015
Soort: Serie
Duur: 6 seizoenen
Categorie: Drama, Romantiek, Romantische dramaseries
IMDb: 8,7 uit 171.000 stemmen
Maker: Julian Fellowes
Cast: Maggie Smith, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Hugh Bonneville
Bestel: Bekijk direct bij Bol.com

Komt er een Downton Abbey seizoen 7 op Netflix (of een andere streamingdienst) of is S6 het laatste deel van de serie?

Helaas is het na 6 seizoenen Downton Abbey gedaan, maar er is nog wel een film uitgebracht.

Waarom is Downton Abbey gestopt na 6 seizoenen? Volgens CBR waren er veel karakters en verhaallijnen die door elkaar heen liepen, wat na 6 seizoenen lastig bij te houden werd. Bovendien gaf de serie een beeld van het leven in het zwanenzangtijdperk van grote Britse landgoederen die werden gerund door teams van personeel met lage lonen, en de moderne realiteit drong al snel door. Stijgende kosten door zaken als overheidsbelastingen, personeel, reparaties en technologische modernisering droegen allemaal bij aan de afslanking van het leven op veel landgoederen, zoals het fictieve Downton Abbey. Soberheid biedt niet hetzelfde opwindende niveau van escapistische fantasie, dus dit dreef de serie verder in de richting van zijn natuurlijke einde. Bovendien was het hart en de ziel van het landgoed, en zijn cast, klaar om de show te verlaten.

→ Alle huidige en nieuwe seizoenen van Downton Abbey + de film vind je ook hier 🍿