Tweede Knives Out-film ‘Glass Onion’ is nu te zien bij Netflix

Benoit Blanc is terug om een gloednieuw mysterie op te lossen. Op vrijdag 23 december 2022 heeft Netflix namelijk Glass Onion: A Knives Out Mystery live gezet, het vervolg op het razendpopulaire Knives Out uit 2019. Daniel Craig is terug, maar verder kun je rekenen op een compleet verse cast, een totaal andere locatie en een nieuw bloedstollend mysterie.

Verhaal van de Knives Out 2, ook bekend als ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’

In 2019 verscheen Knives Out op het witte doek. Regisseur Rian Johnson, die ook aan het roer stond van de hitserie Breaking Bad, sleepte er een Oscarnominatie mee in de wacht en de film scoort zelfs nu nog een 7,9 op IMDb. Razendsnel werd er dan ook een tweede film aangekondigd en werden de peperdure rechten gekocht door streaminggigant Netflix. Het nieuwe mysterie speelt zich af in Griekenland. Benoit Blanc moet een moord oplossen die plaatsvindt op het privé-eiland van tech-miljardair Miles Bron. Uiteraard is iedere aanwezige weer verdacht.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Daniel Craig, Dave Bautista, Kate Hudson en Janelle Monáe
2️⃣ Nu al beter beoordeeld dan deel 1 op IMDb, met een 8 uit 13.000 stemmen
3️⃣ Een topscore op Rotten Tomatoes van 93%

Cast bijna volledig vernieuwd

Wie dus hoopte Ana de Armas, Chris Evans en Jamie Lee Curtis weer te terug gaan zien in de nieuwe film, moet zijn verwachtingen even bijstellen. Alleen Daniel Craig keert terug als Benoit Blanc en verder maken acteurs als Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Madelyn Cline (Outer Banks), Edward Norton (Fight Club), Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) en Janelle Monáe (Hidden Figures) hun opwachting.

Komt er ook een derde ‘Knives Out’-film?

Voor iedereen die reikhalzend uitkeek naar deze film hebben we goed nieuws: deel 3 staat ook al officieel op de planning. Toen Netflix de franchise in 2020 binnenhaalde, eisten zij als onderdeel van de deal dat er minstens twee sequels gemaakt zouden worden. Eén daarvan is dus Glass Onion: A Knives Out Mystery en eentje daarvan wordt het nu nog titelloze Knives Out 3. Wanneer Knives Out 3 verschijnt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsis: Netflix