Disney’s ABC verlengt Grey’s Anatomy en Station 19 met nieuwe seizoenen

Goed nieuws voor liefhebbers van de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy en de spin-off brandweerserie Station 19. ABC, onderdeel van The Walt Disney Company, heeft besloten om Grey’s Anatomy met een seizoen 18 te verlengen en Station 19 krijgt een seizoen 5 van de studio. Grey’s Anatomy is momenteel op Disney+ te zien.

Grey’s Anatomy wordt verlengd met seizoen 18

Het is één van de meest populaire ziekenhuisseries aller tijden: Grey’s Anatomy. Nu officieel bekendgemaakt is dat er een achttiende seizoen van de serie zal worden geproduceerd, kunnen fans in België zich weer verheugen op flink wat nieuwe afleveringen. Seizoen 1 tot en met 16 van de serie zijn op dit moment te bekijken op Disney+.

Verhaal en trailer

Meredith Grey en haar collega’s zijn co-assistenten in Seattle Grace Hospital, binnen een van de zwaarste chirurgische opleidingsprogramma’s in de VS, waar de praktijkopleiding een zaak van leven of dood kan zijn. Ervaren artsen geven leiding en proberen te zorgen dat de nieuwelingen niet instorten. De groep leert al snel dat ze goed moeten nadenken over elke beslissing. Ze beseffen dat zij de enigen zijn die elkaars tegenslagen en angsten begrijpen en elkaar kunnen steunen. Grey’s Anatomy laat zien dat geneeskunde noch relaties zwart-wit zijn. Het echte leven bestaat uit grijstinten.

Spin-off serie Station 19 krijgt vijfde seizoen van ABC

Station 19 is een spin-off van het bekende verhaal van Grey’s Anatomy die niet focust op het ziekenhuis, maar juist op brandweerkazerne Station 19 in Seattle, Washington. Op het moment van schrijven is de serie in België nog niet op een streamingdienst te bekijken.

Verhaal en trailer

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.