Deze 4 bloedstollende Netflix-series gebaseerd op de boeken van Harlan Coben moet je gezien hebben

Mysterieuze vermissingen, gruwelijke moorden en bloedstollende achtervolgingen. Harlan Coben wist met zijn boeken altijd veel lezers te trekken en dat is ook Netflix niet ontgaan. Inmiddels zijn er al meerdere series gebaseerd op zijn besteller boeken gemaakt door de streamingdienst. Hieronder vind je vier spannende kijktips voor fans van de beroemde schrijver.

4x Spannende series gebaseerd op de boeken van Harlan Coben die te zien zijn op Netflix in Belgiƫ

Bekijk hieronder onze 4 kijktips voor series op Netflix waarvan het verhaal is gebaseerd op bestsellerboeken van de beroemde schrijver Harlan Coben. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. El Inocente

Op een nacht probeerde Matt onschuldig een gevecht te stoppen, maar dit eindigde in een moordzaak. Nu, negen jaar later, probeert hij opnieuw te beginnen met Olivia, zijn vrouw. Een schokkend telefoontje van Olivia terwijl ze op zakenreis is brengt Matt van zijn stuk en hij begint aan een hectische race om de waarheid te achterhalen. Zijn onschuld wordt opnieuw in twijfel getrokken. Deze keer door Lorena, een politie-inspecteur die een zelfmoordzaak onderzoekt.

Het verhaal uit de serie wordt in 1 reeks afleveringen volledige verteld, dus ondanks de vele vragen van fans online zal er geen tweede seizoen van El Inocente worden gemaakt.

2. The Woods

The Woods is de tweede Poolse Netflix Original-serie en speelt zich af in twee tijdspannes: 1994 en 2019. Het verhaal gaat over een officier van justitie in Warschau, Pawel Kopiński, die nog steeds rouwt om het verlies van zijn zus van vijfentwintig jaar geleden – de nacht dat ze tijdens een zomerkamp het bos inliep en nooit meer werd teruggezien.

Maar wanneer een ander dodelijk slachtoffer wordt ontdekt – een jongen die samen met Pawel’s zus verdween – onthult bewijs dat hem met haar verdwijning in verband brengt. Terwijl de hoop toeneemt dat zijn zus nog in leven is, dreigen gevaarlijke geheimen uit het verleden van zijn familie alles te verscheuren wat Pawel bij elkaar heeft proberen te houden.

3. The Stranger

Adam Price is een gelukkig getrouwde vader van twee kinderen wiens leven op zijn kop wordt gezet nadat een vreemdeling hem een geheim over zijn vrouw heeft verteld. De onthulling katapulteert hem in een wereld vol gevaar.

4. Safe

Tom’s vrouw stierf een jaar geleden en hij voedt zijn twee dochters op, wonend in een prachtige gated community, met goede vrienden in de buurt en een nieuwe relatie beginnend. Maar wanneer zijn oudste dochter onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt, realiseert hij zich dat hij in feite niets weet over de mensen die het dichtst bij hem staan – duistere geheimen over de mensen van wie hij houdt en de plek waar hij woont. Partners, kinderen, geliefden, ouders en vrienden – kent iemand echt de mensen van wie hij houdt? En hoe goed kennen de mensen Tom?

Meer boeken en programma’s van Harlan Coben

Hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl kun je alle boeken van Harlan Coben vinden. Naast deze vier series op Netflix, zijn er ook meerdere films gebaseerd op zijn boeken gemaakt. Titels als The Five, Just One Look, No Second Chance en Tell No One zijn echter momenteel helaas niet op een streamingdienst te bekijken.

Meer films en series op Netflix

Bij Streamwijzer vind je naast het laatste nieuws over de beste films en series op Netflix ook het volledige aanbod van alle films en series op Netflix. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van je favoriete titels en de allerleukste kijktips.