Komt Harry Potter op TV in 2022 en waar kun je online kijken?

Traditiegetrouw betekent de Harry Potter-reeks bij veel gezinnen in België iets heel moois: een Harry Potter marathon op de TV! Word jij alleen ook zo gek van al die reclames de hele tijd? Dan is er momenteel ook een hele goede optie om Harry Potter gratis (ja, echt waar!) online te kijken. In dit artikel vind je waar de Harry Potter films in 2022 online te kijken zijn op streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video en of de films ook op TV komen dit jaar. Veel kijkplezier!

Alle Harry Potter films op TV of online bij Amazon Prime Video

Helaas weten we momenteel nog niet of de Harry Potter-films op TV komen in 2022, maar we zullen het direct op deze pagina vermelden als hier meer over bekend is. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je, want alle films zijn nu gratis en zonder reclame (en natuurlijk legaal) online te bekijken! Alle Harry Potter-films staan sinds 26 september 2021 op streamingdienst Amazon Prime Video. Ook staan ze op Streamz. Hieronder zie je per Harry Potter film hoe goed hij wordt beoordeeld door twee grote filmrecensie websites: IMDb en Rotten Tomatoes.

Hieronder zie je per Harry Potter film hoe goed hij wordt beoordeeld door twee grote filmrecensie websites: IMDb en Rotten Tomatoes.

TitelJaarIMDbRotten TomatoesBekijk
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%Kijken
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%Kijken
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%Kijken
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%Kijken
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%Kijken
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%Kijken

→ Wil je toch alle Harry Potter films op schijf kijken? Haal de films dan hier 🍿

Staat Harry Potter op Netflix?

Lange tijd waren er geruchten dat alle films op Netflix zouden komen te staan. Helaas voor de abonnees lijkt dat nu toch echt niet te gebeuren. Sinds Amazon de rechten heeft opgekocht, is die kans namelijk minimaal.

Verhaal en trailer van de films

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Wat de beste Harry Potter films zijn is natuurlijk subjectief, maar doorgaans vinden mensen de originele filmreeks het leukste om te kijken. Hierin is Harry (Daniel Radcliffe) een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.