Leuk: griezelige horrorkomedie ‘Haunted Mansion’ deze week op Disney+

Ben jij ooit in de Haunted Mansion geweest in een Disney-park? Of misschien in de Phantom Manor in Disneyland Parijs? Als dat zo is, dan zul je veel herkennen in Haunted Mansion. Deze nieuwe horrorkomedie, geïnspireerd op de beroemde spookhuisattractie, verschijnt deze woensdag op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is waar ‘Haunted Mansion’ over gaat

Een arts trekt met haar zoontje in een indrukwekkend herenhuis in New Orleans. Al snel ontdekken ze dat het huis niet is wat het lijkt: het wordt geteisterd door bovennatuurlijke entiteiten. Deze spoken laten hen maar niet met rust. Uit wanhoop wenden ze zich tot een groep experts op het gebied van het paranormale. Een priester, een expert in het bovennatuurlijke, een helderziende en een geschiedkundige moeten hun problemen oplossen.

Haunted Mansion moet je alleen vanwege de gigantische sterrencast al zien. Zo rollen aan het einde van de film namen als Winona Ryder, Jamie Lee Curtis, Owen Wilson en Danny DeVito over de afteling. Benieuwd? De eerste beelden bekijk je hieronder.

‘Haunted Mansion’ staat deze woensdag op Disney+

Haunted Mansion wordt op woensdag 4 oktober toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Op die datum kun je hem zonder aanvullende kosten streamen met een abonnement op het video on demand-platform.

Benieuwd naar andere spannende titels? In deze Halloween-maand staan er nog veel meer griezelige titels op de planning. Zo kun je op woensdag 11 oktober The Boogeyman verwachten, een film die gebaseerd is op een verhaal van horrorkoning Stephen King. Ook de populaire boekenreeks van R.L. Stine vindt zijn weg naar het kleine scherm in de serie Goosebumps, die je vanaf vrijdag 13 oktober kunt kijken.

Meer informatie over de film

Haunted Mansion is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie en gaat over een vrouw en haar zoon die een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.

TitelHaunted Mansion
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 2 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Avontuur
RegisseurJustin Simien
CastJamie Lee Curtis, Dan Levy, Rosario Dawson, Winona Ryder, Jared Leto, Owen Wilson, Hasan Minhaj, Chase Dillon, Lakeith Stanfield, Danny DeVito, Kurt Yue, Kamran Shaikh, Tiffany Haddish, J.P. Edwards

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.