HBO Max komt in 2024 naar België (en dit moet je over de streamingdienst weten)

Vlaamse film- en serieliefhebbers vielen een lange tijd buiten de boot: HBO Max verscheen namelijk al in maart 2022 bij de Nederlandse buren, maar was bij hen nog steeds niet te streamen. Daar komt binnenkort gelukkig eindelijk verandering in. In 2024 verschijnt de paarse streamingdienst ook in België. Hier lees je alles over HBO Max, het aanbod, de prijs en de releasedatum.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de streamingdienst van Warner Bros. Discovery. Dit bedrijf is een samenvoeging van WarnerMedia en Discovery en is het moederschip van bijvoorbeeld Warner Bros. en DC Entertainment. Doordat WarnerMedia en Discovery de handen ineengeslagen hebben, ontstond er een nieuwe streamingdienst: Max.

In Amerika is die al gelanceerd en ook in Europa zal dit komend jaar gebeuren. In de Benelux blijft het video on demand-platform echter gewoon HBO Max heten, want de Nederlandse Omroep Max heeft vanwege mogelijke verwarring bezwaar gemaakt tegen de naamswijziging.

Wat is het aanbod van HBO Max?

Wat je van HBO Max kan verwachten? Een hele hoop toptitels. Filmstudio Warner Bros. levert ieder jaar natuurlijk een flink aantal grote blockbusters af, met titels als Dune, The Batman en Elvis.

Ook HBO is, zoals de (oude) naam al doet vermoeden, verbonden aan het video on demand-platform. Populaire HBO-series als Game of Thrones en Succession, die nu nog op Streamz te vinden zijn, zullen dus verhuizen naar HBO Max. En wat dacht je van de complete Harry Potter-reeks? Ook die is compleet bij de paarse streamingdienst te vinden.

Wat is de prijs van een abonnement op HBO Max?

Wat de streamingdienst precies gaat kosten voor Vlaamse abonnees, is door HBO Max nog niet bekendgemaakt. We kunnen hiervoor natuurlijk wel naar onze Nederlandse buren kijken. Een abonnement kost daar €5,99 per maand (voor ‘Basic’) of €7,99 per maand (voor ‘Standard’).

Het voordeel van Standard ten opzichte van Basic is dat je met drie schermen tegelijk kan kijken, meer films kunt downloaden en Full HD (1080p)- of 4K-beeldkwaliteit hebt. In Nederland is het ook mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten, waarmee je maar liefst 34-37% bespaart: je betaalt dan €46,99 per jaar voor Basic en €59,99 per jaar voor Standard. Uiteraard is het nog niet zeker of deze prijzen daadwerkelijk overgenomen worden, dus dit is slechts een eerste indicatie. Er wordt namelijk ook al gesproken over een gratis abonnement met advertenties en twee duurdere abonnementen. Wordt dus vervolgd!

Ook goed om te weten: toen HBO Max in Nederland gelanceerd werd, stuntte de streamingdienst direct met een levenslange korting. Filmfans die snel beslisten dat ze een abonnement wilden, kunnen voor de rest van hun leven profiteren van 50% korting op de abonnementsprijs. Wie weet gaat dit in België ook wel gebeuren, maar zeker is dat natuurlijk ook nog niet.

Wanneer komt HBO Max naar België?

Het vernieuwde Max wordt in 2024 uitgerold in 22 Europese landen. De ‘eerste golf’ bevat landen als Nederland en Engeland, waar de streamingdienst begin 2024 een verandering zal ondergaan. Tot de ‘tweede golf’, die later in het jaar plaatsvindt, behoren België en Frankrijk.

Een precieze releasedatum van de nieuwe streamingdienst is er dus nog niet. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail. Veel liefhebbers van films en series zullen in ieder geval heel blij zijn met de komst van de paarse streamingdienst.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.