HBO Streaming in België: alles wat je moet weten

Hoe kun je films en series van HBO bekijken in België? Bij het bezoeken van de website krijg je de onderstaande melding, waarin staat dat de streamingdienst niet beschikbaar is in dit gebied. Ondanks het feit dat je op deze manier niet naar HBO Max kunt kijken in België, is wél mogelijk om de films en series van het video on demand-platform te bekijken. Lees meer over het streamen van HBO Max via de onderstaande rode knop.

Vier opties om alle films en series van HBO in België online te kijken

Sta jij te trappelen om toch naar de beste films, series en TV-programma’s van HBO kijken, zoals bijvoorbeeld Game of Thrones, Chernobyl en Westworld? Dan heb je vier mogelijkheden.


  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland, de Verenigde Staten of een ander land
  3. Ga naar HBO Max en begin met kijken! 🍿

Nieuwe streamingdienst HBO Max in België

Streamingdienst HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment. Het is in mei 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten, maar heeft nog geen release datum in België. Mocht het in de toekomst naar België komen, dan zal een abonnement waarschijnlijk €14.99 per maand kosten om onbeperkt naar alle films en series op de streamingdienst te kijken.

De streamingdienst is een soort uitbreiding van de bekende platforms HBO NOW en HBO GO (bekend van de quote ‘HBO Go! It’s HBO. Anywhere.’), waarop in de Verenigde Staten naar films en series van de producent kan worden gekeken. Door films en series via de Amerikaanse HBO Max te streamen, kun je je favoriete titels van de producent (zoals Game of Thrones) bekijken in België of elke ander land vanuit waar je wilt streamen.

Verder is er een gratis proefperiode beschikbaar, waardoor je 7 dagen zonder kosten online naar alle films en series kunt kijken. Je hoeft enkel een account aan te maken en je kunt beginnen met inloggen en direct streamen.

 Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de streamingdienst HBO Max.

 Op deze pagina vind je hoe je naar HBO Max kunt kijken met een goede VPN verbinding.

Melding dat HBO Max niet beschikbaar is in België

Als je probeert in te loggen bij het video on demand-platform, krijg je een melding die aangeeft dat je niet bij de streamingdienst kunt vanaf jouw locatie. De foutmelding betekent vrij vertaald het volgende:

Sorry, HBO Max is niet beschikbaar in jouw gebied. We werken eraan om HBO Max naar nog meer landen te brengen, dus houd onze huidige locaties in de gaten. Voor meer informatie en troublehooting tips, bekijk je onze hulppagina. We nodigen je ook uit om in contact te blijven via de volgende social media kanalen.

HBO Streaming België
Beeld: WarnerMedia

Foutmelding door gratis VPN om HBO te streamen

Als je een slechte VPN gebruikt (vaak een gratis Virtual Private Network), is de kans zeer aanwezig dat je de bovenstaande melding krijgt. Dat is waarom wij aanraden een VPN van kwaliteit aan te schaffen met een zeer lage prijs, zoals Surfshark (verkrijgbaar vanaf €2.15 per maand). Hierover leggen we alles uit in ons artikel over het streamen van HBO met een VPN, zodat je volledig op de hoogte bent van alle ins en outs van een Virtual Private Network.

Wat zijn de beste films, series en TV-programma’s van HBO om te streamen?

Laten we er niet omheen draaien. Het absolute paradepaardje van HBO is de serie Game of Thrones, die zich afspeelt in de fictieve wereld Westeros en waar negen families vechten om de controle te krijgen over de hele wereld. Oude families worden herenigd om de strijd aan te gaan met de andere wereldmachten na millennia niet aan bod te zijn gekomen op het wereldlijke toneel. De serie gaat gepaard met een flinke hoeveelheid geweld, bedrog, liefde en lust.

Vergeet echter ook zeker Chernobyl niet. Deze serie is gebaseerd op de waargebeurde kernramp in Oekraïne van 26 april 1986 en wist direct enorm hoge ogen te gooien. De titel uit 2019 wordt op IMDb uit ruim een half miljoen stemmen beoordeeld met een hoge 9.4, wat erg uitzonderlijk is. Voor wie er niet mee bekend is: de explosie van de nucleaire kerncentrale van Chernobyl in de Sovjet Unie werd één van ‘s werelds grootste menselijke catastrofes ooit.

Ten slotte lichten we graag nog even The Wire uit, die in de internationale database van films en series wordt bekroond met een 9.3 uit 10 gemiddeld uit ruim een kwart miljoen stemmen. Deze serie van HBO’s makelaardij gaat over de drugswereld in Baltimore, gezien door de ogen van zowel drugsdealers als de politiemacht. Velen zien deze serie als één van de beste titels aller tijden.

Om deze drie topseries staat HBO natuurlijk gedeeltelijk bekend, maar er zijn ook ontzettend veel films geproduceerd door de maatschappijen die onder het overkoepelende orgaan vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Harry Potter-reeks, maar ook aan Harry Potter, Batman, The Matrix en de gloednieuwe Joker.

Ten slotte doen we graag nog even aan wat meer namedropping, want ook titels als The Sopranos, Sex and the City, Deadwood, Curb Your Enthusiasm, Six Feet Under, Big Little Lies en True Blood zijn allemaal van HBO. Alles over het nieuws, de kosten en het aanbod van HBO lees je hier op Streamwijzer.


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.