Israëlische misdaadserie ‘Hit & Run’ krijgt geen tweede seizoen van Netflix

De populaire streamingdienst Netflix heeft met de gloednieuwe serie Hit & Run een waar kijkcijferkanon te pakken. De Original-serie verscheen op 6 augustus 2021 op de streamingdienst en wist in een speelduur van ongeveer 7 uur de harten van de abonees te stelen. De spannende misdaadserie stormde al snel naar de top van de Netflix Top 10 en liefhebbers zijn benieuwd of er ook een vervolgseizoen aan zit te komen. Helaas hebben we echter slecht nieuws… In dit artikel lees je wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Hit & Run seizoen 2 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Hit & Run over?

In deze nieuwe actiethriller wordt het leven van een gelukkig getrouwde man op zijn kop gezet wanneer zijn vrouw om het leven komt bij een mysterieus vluchtmisdrijf (een ‘hit & run’) in Tel Aviv. Getroffen door verdriet en verward gaat hij op zoek naar de moordenaars van zijn vrouw, die naar de VS zijn gevlucht. Met de hulp van een ex-geliefde (Sanaa Lathan), ontdekt hij verontrustende waarheden over zijn geliefde vrouw en de geheimen die ze voor hem verborgen hield.

Jaar: 2021
Soort: Serie
Taal: Engels
Release datum: 6 augustus 2021 om 09:00 uur
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Duur: 1 seizoen van 9 afleveringen van elk ± 45 minuten
Makers: Dawn Prestwich, Nicole Yorkin, Lior Raz, Avi Issacharoff
Cast: Moran Rosenblatt, Lior Raz, Kaelen Ohm
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Komt er een Hit & Run seizoen 2 of is S1 het laatste van de serie?

Het eerste seizoen van Hit & Run eindigde met een enorme cliffhanger. Zoals je vast nog wel weet, hoorde Segev namelijk dat zijn dochter ontvoerd was. Zo leek er door de scriptschrijvers genoeg ruimte over te zijn gelaten voor een tweede seizoen. In combinatie met de goede kijkcijfers, uitstekende recensies en veelvuldige Top 10-noteringen leek dat bijna met zekerheid garantie voor de productie van nieuwe afleveringen.

Helaas kwam Deadline op 20 september 2021 met slecht nieuws. Slechts een maand na de release van de serie heeft Netflix besloten om de stekker uit Hit & Run te trekken na één seizoen. De voornaamste reden die voor het cancellen wordt gegeven is de coronapandemie die bij de productie van S1 zorgde voor zoveel vertraging dat het filmen 3 jaar (!) duurde. Blijkbaar heeft dat uiteindelijk zo veel geld gekost dat zelfs de goede kijkcijfers nog niet goed genoeg waren om boven de streep op winst uit te komen.

→ Vergelijkbare series met Hit & Run vind je hier 🍿