Amazon betaalt maar liefst 8,45 miljard dollar en neemt James Bond-filmstudio MGM over

Maar liefst 8,45 miljard dollar (omgerekend ongeveer 6,91 miljard euro) betaalt Amazon, het bedrijf achter de streamingdienst Prime Video voor de wereldberoemde filmstudio MGM. Er gingen al een tijd geruchten dat de webwinkelgigant gelijktijdig aan het bieden was met Apple (van Apple TV+) en Netflix. Door de overname weet Amazon de rechten van meer dan 4.000 films en 17.000 (afleveringen van) series te verkrijgen, maar ook een getalenteerd team om nog veel meer producties te maken in de toekomst.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Amazon betaalt 8,45 miljard dollar aan filmstudio MGM voor de overname

In totaal gaat er een gigantisch bedrag van 8,45 miljard dollar (± 6,91 miljard euro) gemoeid met de overname van de bekende filmstudio. MGM staat bekend om haar kijkcijferkanonnen, waaronder titels als Over The Top en Death Warrant, maar ook The Pink Panther, The Silence of the Lambs en natuurlijk de James Bond-films. In totaal weet Amazon met deze overname de rechten te verkrijgen van meer dan 4.000 films en 17.000 (afleveringen van) series.

Nog niet bekend of en wanneer James Bond-films naar Amazon Prime Video zullen komen

Het feit dat de rechten van al deze films in handen van Amazon komt, betekent helaas nog niet dat ook alle titels aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd zullen worden. Voor sommige films en series zijn de rechten namelijk gedeeld met andere partijen, waaronder in het geval van de James Bond-films met EON Productions. We weten dus helaas nog niet of en wanneer de James Bond-films en andere specifieke films en series op Amazon’s streamingdienst Prime Video zullen verschijnen. De tijd zal het leren.