Netflix voegt op 29 september de Deense misdaadserie ‘Kastanjemanden’ toe

Scandinavische series doen het altijd ontzettend goed op Netflix, dus het is dan ook niet verwonderlijk dat de streamingdienst heeft besloten om een nieuwe titel in dit genre naar buiten te brengen. De Deense misdaadserie Kastanjemanden (in het Engels bekend als The Chestnut Man) is vanaf 29 september 2021 te zien op de streamingdienst.

➝ Het spannende boek Oktober van SØRen Sveistrup, waarop de Netflix-serie gebaseerd is, vind je hier 📚

Verhaal van de nieuwe Netflix-serie ‘Kastanjemanden’

Kastanjemanden speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen, waar de politie op een winderige oktoberochtend een verschrikkelijke ontdekking doet. Een jonge vrouw is op brute wijze vermoord en is aangetroffen in een speeltuin. Één van haar handen ontbreekt. Naast haar ligt een kleine man gemaakt van kastanjes.

De ambitieuze jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic) krijgt de zaak toegewezen, samen met haar nieuwe partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Al snel ontdekken ze een mysterieus bewijsstuk op de kastanjeman – bewijs dat hem in verband brengt met een meisje dat een jaar eerder werd vermist en vermoedelijk dood was – de dochter van politica Rosa Hartung (Iben Dorner).

Netflix deelt spannende trailer van de serie

De eerste trailer is gelukkig al te zien. Bekijk hem snel hieronder!

‘Kastanjemanden’ verschijnt op 29 september op de streamingdienst

Onder de nieuwe films en series op Netflix in september werd eerder al bekendgemaakt dat de serie, die in het Engels onder de titel The Chestnut Man naar buiten is gebracht, deze maand online komt op de streamingdienst. Daarnaast verwachten we onder andere nog de komst van seizoen 3 van Sex Education, de avontuurlijke actiefilm Robin Hood en seizoen 1-5 van Superstore.