Top 5: beste kerstfilms op Disney+ België in 2021

Dit jaar kwam Disney+ met de gloednieuwe kerstige Original serie Hawkeye, maar ook Home Sweet Home Alone verscheen voor het eerst op de streamingdienst. Benieuwd wat de 10 beste kerstfilms op Disney+ in België zijn in 2021? Je vindt het hier!

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

10x Beste kerstfilms op Disney+ België in 2021

Wat maakt iets de beste kerstfilm? Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Wij hebben voor deze Top 10 de beoordelingen van de internationale filmdatabase IMDb gebruikt, maar ook de populariteit van de films onder het grote publiek. Zo zetten wij op een rij wat voor ons de 5 beste kerstfilms op Disney+ in 2021 zijn. Veel kijkplezier!

5. Miracle on 34th Street (1947)

De Kerstvakantie is een gezellige tijd wanneer Kris Kringle, een aardige oude man met twinkelende ogen, klein buikje en een sneeuwwitte baard, wordt ingehuurd om de Kerstman te spelen in het beroemde warenhuis Macy’s. Al gauw leeft bij iedereen het kerstgevoel behalve bij zijn baas Doris Walker die haar dochter Susan blijft vertellen dat de Kerstman niet bestaat.

4. Frozen (2013)

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhuld is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Magische verrassingen staan op ze te wachten als ze de koude strijd aangaan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van ondergang.

3. The Nightmare Before Christmas (1993)

Betreed een magische wereld in het verhaal van Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloweenstad. Omdat hij genoeg heeft van zijn oude trucs, wil hij meer en zo stuit hij al snel op de wonderlijke magie van Kerststad. Als Jack besluit deze vreugdevolle feestdagen mee te nemen naar Halloweenstad, blijkt dat hij de rol van de Kerstman over wil nemen. Sally de lappenpop moet de zaak weer rechtbreien.

2. Die Hard (1988)

Een eeuwenoude discussie: is Die Hard wel of geen kerstfilm? Wij vinden absoluut van wel! Met Kerstmis op komst en 5000 kilometer bij zijn vervreemd geraakte vrouw en twee kinderen vandaan, vliegt de New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) naar Los Angeles, met geschenken en de hoop zijn huwelijk op te kunnen lappen. De stijlvolle en coole Hans Gruber (Alan Rickman) is met kerst ook in Los Angeles, maar hij is daar niet om geschenken uit te delen. Hij is daar om te nemen: meer dan 600 miljoen dollar aan waardepapieren van de multinational Nakatomi Corporation, waarvan McClanes vrouw Holly (Bonnie Bedelia) directielid is. Wanneer de overname gewelddadig wordt, is het aan John McClane om de terroristen aan te pakken met alle vernuft en toewijding die hij kan opbrengen… maar niet zonder gevoel voor humor.

1. Home Alone (1990)

Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Macaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

Meer kerstfilms op Disney+

Zijn dit dan de enige 5 kerstfilms op Disney+? Nee, natuurlijk niet! Bij de magische streamingdienst zijn heel veel kerstfilms te vinden, enkele tientallen zelfs. Gelukkig heeft het video on demand-platform een speciale pagina gelanceerd waarop je al deze titels in één overzicht kunt bekijken. Bekijk direct alle kerstfilms op de officiële website van Disney+.

Daaronder valt ook Home Sweet Home Alone, de gloednieuwe remake van de klassieke vertelling uit 1990 die in dit overzicht op #1 staat. Hieronder bekijk je de trailer en als omslagfoto van dit artikel zie je alvast een beeld uit Disney’s nieuwe kerstfilm.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Bij Streamwijzer vind je alle films en series op Disney+ in België, maar kun je ook terugvinden welke titels er nieuw per maand verschijnen op het video on demand-platform. Houd onze social media kanalen en website in de gaten voor het laatste nieuws over de beste films en series op de streamingdienst.


Synopsissen: Disney+