Splinternieuwe ridderfilm ‘The Last Duel’ is nu te zien op Disney+

Vorige week vond Disney+ Day plaats, een dag waarop veel nieuwe films en series verschenen en waarop allerlei bekendmakingen werden gedeeld. Zo liet Disney+ in een persbericht ook weten dat de splinternieuwe ridderfilm The Last Duel (2021) met van Ridley Scott met onder andere Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer en Ben Affleck vanaf 1 december 2021 te zien zal zijn op de streamingdienst.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

The Last Duel (film, 2021) is vanaf 1 december te zien op Disney+

Tijdens Disney+ Day heeft de streamingdienst het nieuws naar buiten gebracht dat The Last Duel één van de nieuwe films en series op Disney+ in december 2021 is. Vanaf de eerste dag van de maand, woensdag om 09:00 uur Nederlandse tijd, zal de film op het video on demand-platform te zien zijn. Dat is razendsnel na de bioscooprelease in Nederland, die slechts 1½ maand ervoor (op 14 oktober) was.

Ridley Scott, de regisseur van de film, laat in een reactie weten graag met Matt Damon te werken en het als een extra bonus te zien dat hij daarnaast ook met Ben Affleck erbij aan de slag kon gaan. “Dit, in combinatie met Nicole Holofcener, maakte dat ik wist dat het een geweldig resultaat zou zijn. Ik had de show ‘Killing Eve’ gezien en was op zoek naar de mogelijkheid om Jodie Comer een uitdagende rol te geven. Haar optreden als Marguerite zal haar tot een van de grootste actrices van haar generatie doen behoren.”

Scott vertelt verder: “Deze film is een poging om het verhaal van een heroïsche vrouw uit de geschiedenis na te vertellen, iemand waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. We bewonderden haar moed en vastberadenheid en vonden dat dit zowel een verhaal was dat verteld moest worden als een verhaal waarvan het drama het publiek zou boeien zoals het ons als schrijvers ontroerde.”

Verhaal, informatie en trailer van ‘The Last Duel’ op Disney+

The Last Duel is een filmisch en tot nadenken zettend drama dat zich afspeelt in het midden van de Honderdjarige Oorlog en onderzoekt de macht van de mens, de broosheid van gerechtigheid en de kracht en moed van een vrouw die bereid is om alles te doen om de waarheid naar boven te halen. Gebaseerd op waargebeurde verhalen, ontrafelt de film lang gekoesterde veronderstellingen over het laatste duel van Frankrijk tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris, twee vrienden die bittere rivalen werden.

Carrouges is een befaamde ridder die bekend staat om zijn moed en vaardigheid op het slagveld. Le Gris is een Normandische schildknaap wiens intelligentie en welsprekendheid hem tot een van de meest bewonderde edelen van het hof doen horen. Wanneer de vrouw van Carrouges, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, een aanklacht die hij stellig ontkent, weigert ze te zwijgen en stapt ze naar voren om haar aanvaller te beschuldigen, een daad van moed en opstandigheid die haar leven in groot gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van alle drie in Gods handen.

TitelThe Last Duel
Jaar2021
SoortFilm
TaalEngels
Duur2 uur en 33 minuten
CategorieActie, Drama, Geschiedenis
IMDb7,7 uit 22.000 stemmen
MakersRidley Scott
CastMatt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck, Marton Csokas, Harriet Walter, Nathaniel Parker, Tallulah Haddon, Alex Lawther

Trailer

Hieronder kun je nu de zinderende trailer van de ridderfilm bekijken.


Synopsis: Disney+