The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

In de Benelux moesten fans van The Last Kingdom al een tijd wachten op het vierde deel van The Last Kingdom, ook al hadden de rest van de wereld al wel toegang tot de nieuwe afleveringen. Toch hebben we goed nieuws voor de die-hard fans van de serie. Jullie kunnen je namelijk alvast klaarmaken voor nog meer afleveringen, want de serie is verlengd met een vijfde en laatste seizoen! Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van The Last Kingdom over?

Het jaar is 872 en vele van de afzonderlijke Koninkrijken, wat we nu kennen als Engeland, zijn in handen gevallen tijdens de invasie van de Denen. Het Koninkrijk van Wessex onder leiding van Koning Alfred staat er alleen voor. Tegen deze turbulente achtergrond zien we een Saksische edelman en zijn zoon Uhtred of Bebbanburg. De jongen wordt gevangen genomen door de Denen en opgevoed als was het één van hun. Waar lig zijn loyaliteit? Is hij een Saks of een Deen? Kiest Uhtred voor zijn geboorteland of voor degene die hem hebben grootgebracht? Om zijn geboorterecht terug te krijgen moet Uhtred een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen en speelt hij een belangrijke rol in de geboorte van een nieuwe natie.

Titel: The Last Kingdom
Soort: Serie
Jaar: 2015
Duur: 5 seizoenen
Categorie: Actie, Drama, Geschiedenis
Makers: Chrissy Skinns
Cast: Alexander Dreymon, Eliza Butterworth, Ian Hart
IMDb: 8.4 uit 75.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Bestel: Bekijk direct op Bol.com

Wanneer komt The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix in België?

In juli 2020 kwam het goede nieuws naar buiten: The Last Kingdom zou nog een laatste keer terugkeren naar Netflix voor het vijfde seizoen.

In juni 2021 werd bekendgemaakt dat ook de opnames van het vijfde seizoen inmiddels zijn afgerond.

Een exacte release datum is echter nog niet naar buiten gebracht. Eerst zal de montage van S5 nu van start gaan, waarna eind 2021 waarschijnlijk de serie klaar is om gelanceerd te worden. Of we in België langer zullen moeten wachten dan in de Verenigde Staten is nog niet bekend, maar veel mensen rekenen op een release rond eind 2021-begin 2022.

  1. Waar kun je The Last Kingdom online kijken?

    In België is The Last Kingdom enkel en alleen op Netflix te bekijken en helaas nog op Disney+, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst.

  2. Wanneer komt seizoen 5 van The Last Kingdom op Netflix in België?

    De opnames zijn afgerond, maar een release datum is nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal het rond eind 2021-begin 2022, maar je hoort het als eerste via je mail zodra een exacte datum naar buiten gebracht wordt.

→ Alle huidige en nieuwe seizoenen van The Last Kingdom vind je hier 🍿

Komt er een The Last Kingdom seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Helaas zit er geen seizoen 6 van de serie meer aan te komen, want na 5 seizoenen is de serie gecanceld. Het vijfde deel zal dus meteen ook het slotseizoen zijn.

Welke teaser of trailer is er van The Last Kingdom seizoen 5?

Er is nog geen trailer van het vijfde seizoen, maar gelukkig kun je hieronder wel alvast genieten van de trailer van S4!