Disney+ lanceert gloednieuwe Toy Story-spin-off film ‘Lightyear’ (zonder aanvullende kosten)

Je kon al naar het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear kijken in de bioscoop, maar nu is de nieuwste Pixar-film ook vanuit huis te streamen. De animatiefilm Lightyear verscheen namelijk op woensdag 3 augustus 2022 op Disney+. Als abonnee van de streamingdienst zijn er bovenop je lidmaatschap geen aanvullende kosten vereist om de film te kijken.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Nieuwste Pixar-film ‘Lightyear’ komt al in augustus wereldwijd naar Disney+

De gloednieuwe Pixar-film Lightyear vertelt het verhaal van Buzz Lightyear, die we natuurlijk allemaal kennen uit de Toy Story-films. We volgen Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte, lang voordat hij met Woody en de anderen allerlei avonturen beleefde. De film is geregisseerd door Angus MacLane, die ook meewerkte aan de productie van topfilms als Finding Dory (2016), Up (2009) en Toy Story 3 (2010).

Reken overigens niet op de bekende stem van Tim Allen als Buzz Lightyear. Hij sprak de stem van de astronaut in voor de Toy Story-films, maar is er nu niet bij. In plaats daarvan zul je de stem van Chris Evans (Captain America) terug horen. Hij wordt geflankeerd door Keke Palmer, Peter Sohn en Taika Waititi.

‘Lightyear’ is sinds 3 augustus al te zien op de streamingdienst

Pixar heeft laatst aangekondigd dat Lightyear sneller dan verwacht naar streamingdienst Disney+ komt. In een nieuwe teaser die ze deelden op hun Twitter-account laten ze weten dat de film al op woensdag 3 augustus op het video on demand-platform te zien is. Ontzettend snel dus, aangezien de film pas vanaf 15 juni in de bioscopen draait. Op Disney+ kun je overigens ook terecht voor de andere Toy Story-films, dus een marathon zit er zeker in!

Meer informatie over de film

Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte.

TitelLightyear
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 45 minuten
TaalEngels, Nederlands
IMDb5,4 uit 51.000 stemmen
CategorieAnimatie, Actie, Avontuur, Familiefilm
RegisseurAngus MacLane
CastChris Evans, Keke Palmer, Peter Sohn, Taika Waititi, Dale Soules, James Brolin, Uzo Aduba, Isiah Whitlock Jr., Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez, Keira Hairston, Matteo van der Grijn, Ronald Goedemondt, Willie Wartaal, Evita Mac-Nack, Mark Rietman, Marjolijn Touw

Synopsis: The Walt Disney Company