‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ wordt door kijkers bejubeld en gehaat

We zijn inmiddels hard op weg naar de slotaflevering van het eerste seizoen van de The Lord of the Rings-prequelserie The Rings of Power. Op 14 oktober verschijnt de voorlopig laatste aflevering op Amazon Prime Video. Maar hoe bevalt dit peperdure project eigenlijk? En zitten de kijkers nog wel te wachten op een tweede seizoen? Wij maken in dit artikel de balans op en laten je weten wat kijkers vinden van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ tot nu toe.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

LOTR-serie ‘The Rings of Power’ krijgt tot nu toe nét een voldoende van kijkers

Laten we maar direct beginnen met de cijfers. Op IMDb, de site waar het grote publiek mag stemmen, scoort The Rings of Power met een 6,9 uit 199.000 stemmen niet verbluffend goed, maar ook zeker niet slecht. Op Rotten Tomatoes komt de prequel minder goed uit de verf, want daar heeft slechts 38% van de kijkers de serie tot nu toe meer dan 3,5 sterren (van de 5) gegeven.

Hieruit zou je kunnen concluderen dat de serie niet heel erg goed in de smaak valt. Nu moeten we hier wel een kanttekening bij maken, en dat is dat veel teleurgestelde Tolkien-fans aan review-bombing lijken te doen. Veel fans van de originele boeken en films uiten namelijk hun kritiek op de wokeness van de serie en de hoeveelheid personages van kleur door massaal 1 ster-reviews achter te laten bij de serie, waardoor de algehele score flink daalt.

Als reactie hierop heeft Amazon Prime Video de optie om een review achter te laten op de Amazon-pagina of via de Prime Video-app al uitgeschakeld. Maar ook op IMDb is deze review-bombing zichtbaar: daar geven 42.000 stemmers (21,3% van alle stemmers) de serie een 1. Hierop lijkt wel een tegenbeweging gaande te zijn, want 60.000 stemmers (30,2%) hebben de serie beloond met een 10. Wat de ‘gewone’ kijker ervan vindt, is daardoor wat moeilijker te zeggen. Wel geven de meeste stemmers de serie los van deze bizarre uitschieters een 8 (23.000 stemmers en 11,7% in totaal), dus dat is misschien het cijfer waar de gewone kijker zich het meest in kan vinden.

Twitteraars vinden veel van de nieuwe Lord of the Rings-serie

Op Twitter zijn de meningen ook verdeeld. Vooral de zesde aflevering, die op 30 september te zien was, valt erg in de smaak. Tegelijkertijd wordt er, vooral door fans van The Lord of the Rings-films en -boeken, nog steeds veel kritiek geuit op de serie. Hieronder vind je een greep uit de positieve en negatieve reacties.

‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ is nu te zien op Amazon Prime Video

Concluderend kun je dus stellen dat de serie zowel positief als negatief ontvangen wordt. The Rings of Power is op 2 september van start gegaan op Amazon Prime Video, waar ons inmiddels nog slechts één aflevering rest. Op 14 oktober komt de laatste episode van het seizoen online. Hieronder bekijk je de trailer van dit slotstuk

Meer informatie over de serie

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.

TitelThe Lord of the Rings: The Rings of Power
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 8 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Avontuur, Actie
MakersPatrick McKay, John D. Payne

Synopsis: Amazon Prime Video