3x Waarom wij uitkijken naar de Netflix film Lost Girls

De Netflix Original: soms een pareltje, soms een teleurstelling. Wij hebben zo een vermoeden dat de nieuwe film Lost Girls in die eerste categorie valt. Dit is waarom we nieuwsgierig zijn naar deze thriller.

1. Lost Girls is gebaseerd op waargebeurde feiten

Uiteraard is een waargebeurd verhaal niet per definitie een garantie voor een goede film, maar deze case biedt heel veel interessante feiten om in te duiken. Lost Girls gaat namelijk over de Long Island-seriemoordenaar. Deze persoon wordt verantwoordelijk gehouden voor 12 tot 16 gruwelijke moorden, in een periode van twintig jaar. Veel van zijn slachtoffers waren prostituees. Over deze zaak schreef journalist Robert Kolker (voormalig editor van New York Magazine) een boek, waarop deze Netflix-film zich baseert.

2. Het script is veelbelovend

Een goede film begint bij een goed script. Daar hebben we in dit geval het volste vertrouwen in. Waarom? Omdat deze uit de vingers komt van Michael Werwie, de scenarist achter het script van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Deze film uit 2019 met Zac Efron in de hoofdrol, vertelt het bizarre verhaal van seriemoordenaar Ted Bundy en diens verheerlijking in de media. De storytelling van Werwie was uniek, absurd en onverwacht. Met andere woorden: veel denkstof voor de kijker.

3. De cast is fantastisch

De namen van de spelers doen misschien niet direct een belletje rinkelen, maar geloof ons: de cast van deze film is top! Amy Ryan ken je van Gone Baby Gone en ook van haar komische rol in The Office US. Lola Kirke speelde de hoofdrol in het fantastische Mistress America (van regisseur Noah Baumbach, die dit jaar genomineerd was voor een oscar met Marriage Story). Ook speelde de actrice een klein rolletje in de thriller Gone Girl. De Nieuw-Zeelandse Thomasin McKenzie kun je gezien hebben in onder andere Jojo Rabbit. Niet de minsten dus!

Verhaal en IMDb

Vastbesloten om haar vermiste dochter te vinden, start een wanhopige vrouw een persoonlijk onderzoek dat de politie leidt naar de onopgeloste gevallen van vermoorde sekswerkers.

Lost Girls is ook op IMDb te vinden. Benieuwd naar de film? Je kunt hem vanaf 13 maart streamen op Netflix. Bekijk hieronder vast de trailer of ga hier direct naar de film op Netflix.

Hou jij wel van spannende films? Check dan ons overzicht van goede horrorfilms die je nu kunt streamen.

Lost Girls (2020) op Netflix België

Titel: Lost Girls
Jaar: 2020
Soort: film
IMDb: IMDb
Duur: 95 minuten
Directors: Liz Garbus
Schrijvers: Robert Kolker, Michael Werwie
Cast: Thomasin McKenzie, Amy Ryan, Gabriel Byrne
Trailer: Trailer
Direct kijken via Netflix: Kijken

Het volledige aanbod van films en series op Netflix vind je bij de pagina Netflix aanbod.