Als fan van Lupin moeten deze 5 films en series op je kijklijst

De gloednieuwe Franse serie Lupin op Netflix scoort enorm goed in kijkcijfers en is onderweg naar de positie van op één na best bekeken Netflix Original-serie ooit. Heb jij alle afleveringen al gezien en wil je kijktips tot het moment dat het derde deel van de serie op Netflix verschijnt? Dan vind je hier 5 fantastische films en series om te kijken na Lupin op Netflix en meer streamingdiensten.

5x Vergelijkbare films en series met Lupin

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die bijdragen aan het succes van de Franse mysterieuze misdaadserie Lupin. Naast het feit dat de lockdown door het Coronavirus bijdraagt aan de hoeveelheid kijkuren die we thuis hebben, is een groot genot aan de serie de hoofdrolspeler Omar Sy (Assane Diop). Meerdere titels in de lijst hebben hem dan ook in de cast. Daarnaast is het effect van een flinke portie misdaad en de buitenlandse invloed van een mooie taal absoluut iets wat niet te missen is in de kijktips na Lupin. Veel kijkplezier alvast!

1. Gomorra – La Serie (Amazon Prime Video & Netflix)

Ciro is de rechterhand van godfather Pietro Savastano en mentor van diens zoon Gennaro, die allesbehalve klaar is om zijn vader op te volgen. Wanneer Pietro bij een nutteloze wraakactie verschillende leden van zijn eigen clan opoffert, vertrouwt hij zijn baas niet langer. Als Pietro vervolgens in de cel belandt, ziet Ciro de kans schoon chaos te zaaien om een bloedige bendeoorlog in Napels.

In deze serie vind je een flinke portie buitenlandse misdaad, ideaal voor een groot fan van Lupin! Bovendien krijgt de serie een fantastisch cijfer op IMDb, want uit 29.000 stemmen wordt Gomorra beoordeeld met een 8.7 uit 10.

→ Stream hier 4 seizoenen bij Amazon Prime Video ✅

→ Stream hier 3 seizoenen bij Netflix ✅

Aantal seizoenen: 4 seizoenen
Genres: Misdaad, Drama, Thriller
Cast: Marco D’Amore, Salvatore Esposito, Fortunato Cerlino

2. Le Chant du Loup / The Wolf’s Call (meJane)

Aan boord van een Franse nucleaire onderzeeër heeft een jonge officier het uitzonderlijke talent om de geluiden van vijandige onderzeeërs te identificeren. Na een foute inschatting waarbij de levens van de bemanning op het spel komen te staan, moet hij alles op alles zetten om een gevaarlijke crisis te voorkomen die kan ontaarden in een nucleaire wereldoorlog.

Le Chant du Loup staat in het Engels bekend als The Wolf’s Call. Deze film uit 2019 wordt op IMDb beoordeeld met een 6.9 uit 10 en garandeert je van een spannende avond op de bank met veel actie. Daarnaast wordt één van de hoofdrollen natuurlijk vervuld door Omar Sy uit Lupin.

→ Stream hier bij meJane ✅

Duur: 1 uur en 55 minuten
Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi
Cast: François Civil, Omar Sy, Mathieu Kassovitz

3. Samba (meJane)

Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje hem opwachtte. Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Al snel slaan de vonken over en weer. Maar ondertussen lijkt de kans groot dat Samba het land wordt uitgezet.

De film Samba uit 2014 kwam drie jaar uit na het grote succes van Omar Sy met Intouchables. Op IMDb krijgt de romantische dramafilm met een vleug humor een 6.7 uit 15.000 stemmen.

→ Stream hier bij meJane ✅

Duur: 1 uur en 58 minuten
Genres: Komedie, Drama, Romantiek
Cast: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim

4. La Casa de Papel / Money Heist (Netflix)

Een ongewone groep overvallers probeert de meest perfecte overval uit de Spaanse geschiedenis te plegen – door 2,4 miljard euro te stelen van de Koninklijke Munt van Spanje.

Opnieuw een buitenlandse misdaadserie die net als Lupin direct van start gaat met een keiharde overval. La Casa de Papel (in het Engels bekend als Money Heist) is een Spaanse misdaadserie die ook op Netflix te streamen is, net als Lupin. Inmiddels telt het kijkcijferkanon maar liefst 4 seizoenen en er is een vijfde seizoen (tevens het laatste) op komst. Deze hitserie krijgt een 8.3 uit bijna 300.000 stemmen op IMDb.

→ Stream hier bij Netflix ✅

Aantal seizoenen: 5 seizoenen
Genres: Actie, Misdaad, Mystery
Cast: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte

5. Demain Tout Commence / Two is a Family (Netflix)

Samuel feest hard in het Franse Marseille en wordt op een ochtend gewekt door een vrouw met een baby waarvan zij beweert dat het de zijne is. Ze rijdt weg en laat hem achter met een jammerende baby; hij zet de achtervolging in naar Londen waar hij werk vindt en Gloria in zijn eentje opvoedt.

Omar Sy schittert opnieuw in de hoofdrol van Demain Tout Commence, in het Engels bekend als Two is a Family. Let op: dit is een tranentrekker met een plottwist.

→ Stream hier bij Netflix ✅

Duur: 1 uur en 55 minuten
Genres: Komedie, Drama
Cast: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand

Meer film- en serietips na het bingewatchen

Ben je fan van andere toptitels op Netflix? Neem dan ook eens een kijkje tussen de aangeraden films en series na Virgin River en na The Queen’s Gambit.