Lupin onderweg naar #2 best bekeken Netflix Original-serie ooit

Recentelijk werd bekendgemaakt dat de gloednieuwe serie Bridgerton een enorm succes was, maar de Franse mysterieuze misdaadserie Lupin met Omar Sy (bekend van Intouchables) in de hoofdrol lijkt nog beter te scoren. De kijkcijfers van Lupin lijken de Netflix Original-serie met een totaal van 70 miljoen huishoudens in 28 dagen te gaan brengen naar een score als de #2 best bekeken Netflix Original-serie ooit!

Gigantische hoeveelheid kijkers voor Franse serie Lupin: 70 miljoen huishoudens in 28 dagen geschat

Het lijkt erop dat maar liefst 70 miljoen huishoudens de Franse serie Lupin met in de hoofdrol Omar Sy zullen streamen op Netflix. Dat nieuws heeft de streamingdienst naar buiten gebracht tegenover het Franse persbureau Agence France-Presse (AFP). Vervolgens deelde Omar Sy trots het heugelijke feit in een tweet.

Meting van kijkcijfers bij Lupin

Wat belangrijk is om te weten, is hoe deze kijkcijfers door Netflix gemeten worden. Zo telt de streamingdienst een kijkend huishouden als een account dat tenminste 2 minuten van een aflevering van de serie bekeken heeft. Je kunt je vraagtekens zetten bij hoe representatief dit getal is voor het aantal mensen dat de serie daadwerkelijk uit heeft gekeken, maar aan de andere kant natuurlijk ook hoeveel mensen met elkaar op Ć©Ć©n beeldscherm streamen.

Daarnaast zijn de 4 weken sinds de lancering van Lupin op dit moment nog niet voorbij, waardoor het enkel om een schatting gaat. Netflix’ schattingen zijn door de enorme hoeveelheid data in hun kluis echter zo nauwkeurig dat het daadwerkelijke getal waarschijnlijk niet veel hoger of lager uit zal vallen.

Op weg naar de op Ć©Ć©n na best bekeken Netflix Original-serie ooit

De enige Netflix Original-serie waarvan we weten dat hij in de eerste vier weken na de release net zo goed of beter is bekeken, is de avontuurlijke serie The Witcher uit 2019 (76 miljoen huishoudens). De top 5 wordt tot op heden afgemaakt door het vierde seizoen van de Spaanse serie La Casa de Papel in 2020 (65 miljoen huishoudens), de documentaireserie Tiger King uit 2020 (64 miljoen huishoudens), het eerste seizoen van Bridgerton (63 miljoen huishoudens) en de schaakserie The Queen’s Gambit uit 2020 (62 miljoen huishoudens).

Of de reden voor dit recente grote succes van series te linken is aan de wereldwijde lockdowns door het Coronavirus is niet met zekerheid bekend, maar wel waarschijnlijk. Abonnees zitten veel thuis en besteden meer tijd aan het kijken van films en series. Mogelijk is de combinatie van het uitbrengen van steeds betere Original-series met hogere budgetten en de lockdown in meerdere landen een succesformule voor nieuwe series.

Verhaal, trailer en details van de serie

GeĆÆnspireerd door de avonturen van ArsĆØne Lupin wil de heer Assane Diop zijn vader wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Trailer

Details

Titel: Lupin
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 1 seizoen
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Cast: Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella
IMDb: Bekijk direct op IMDb