Idris Elba komt met fantastisch nieuws: populaire misdaadserie Luther krijgt definitief een film

Liefhebbers van de Britse psychologische politieserie Luther hebben gelukt, want de steracteur Idris Elba (bekend van zijn hoofdrol als Detective Chief Inspector John Luther) heeft laten weten dat er een film van de serie Luther zal verschijnen. Momenteel is Luther te streamen op Netflix in België en is de serie na 5 seizoenen ten einde gekomen. Of de film ook op Netflix online te kijken zal zijn of ergens anders, is op dit moment nog niet bekend. Ook is er nog geen release datum van de film, maar heeft Elba wel laten weten dat het filmen dit jaar begint.

Idris Elba bevestigt komst van film Luther

Afgelopen week heeft de hoofdrolspeler uit de Britse politieserie Luther ingebeld bij het radioprogramma All-New Capital Weekender, waarin hij het heuglijke nieuws deelde. Als antwoord op de vraag waar de acteur in 2021 allemaal mee bezig zou zijn, liet hij weten: “Naast het maken van meer muziek, heb ik goed nieuws voor mensen die houden van mijn filmografie. Ik ga namelijk Luther: The Movie maken!” Verder liet de acteur weten heel veel zin te hebben in de opnames. “Ik ben super enthousiast en ik hoop dat de fans dat ook zijn. Het heeft lang geduurd voordat er een film kwam, dus ik ben er enthousiast over.”

Wanneer komt de film Luther uit en waar zal hij online te kijken zijn?

Aangezien de film in 2021 gefilmd zal worden, is een voorzichtige schatting dat de release in het jaar 2022 zal liggen. Het is belangrijk om een slag om de arm te nemen, vooral ook met de gevolgen die de Coronacrisis heeft op het filmschema van meerdere producties.

Verder is momenteel nog niet bekend of de film, net als de serie, te zien zal zijn op Netflix of juist op een andere streamingdienst als Disney+ of Amazon Prime Video. Zodra we hier meer over weten, zal het nieuws op de website van Streamwijzer gedeeld worden.

Verhaal en trailer van de Britse politieserie

Luther is een briljante maar emotioneel impulsieve detective die wordt gekweld door de donkere kant van de mensheid, terwijl hij op moordenaars jaagt. Als de zelfdestructieve detective de identiteit van de moordenaar achterhaalt ontstaat er een psychologisch duel tussen de jager en zijn prooi.

Details van de serie

Titel: Luther
Soort: Serie
Jaar: 2010-2019
Duur: 5 seizoenen
Categorie: Misdaad, Drama, Mystery
Maker: Neil Cross
Cast: Idris Elba,Dermot Crowley, Michael Smiley
IMDb: 8.5 uit 122.000 stemmen
Bestel: Bekijk direct op Bol.com