Squid Game-maker laat weten dat de Netflix-serie wordt verlengd met seizoen 2

Het kon bijna niet anders dan dat de Netflix-serie Squid Game verlengd zou worden met een tweede seizoen, maar er is nu ook meer duidelijkheid. In een interview laat de maker, schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk weten dat er een vervolg van de hitserie komt.

Maker van Squid Game bevestigt komst van tweede seizoen

In een interview dat @APEntertainment op Twitter publiceerde zien we dat maker, schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk naast steracteur Lee Jung-jae (in de rol van Seong Gi-hun / Speler 456) staat. Hij vertelt het volgende over de komst van een tweede seizoen.

“Er is zoveel druk, zoveel vraag en zoveel liefde voor een tweede seizoen. Dus ik heb bijna het gevoel dat jullie ons geen keuze geven. Maar, ik zal zeggen dat er inderdaad een tweede seizoen komt. Het zit nu in mijn hoofd. Ik zit momenteel in het planningsproces. Maar ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wanneer en hoe dat gaat gebeuren. Dus ik beloof je het volgende: Gi-hun zal terugkomen en hij zal iets voor de wereld doen.” – Hwang Dong-hyuk

Squid Game is de best bekeken Netflix Original-serie aller tijden

Netflix heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over de komst van een tweede deel van de Koreaanse hitserie. Wel voorspelde alles en iedereen al dat er een tweede seizoen zou komen, want eerder liet de streamingdienst al weten dat in de eerste 28 dagen sinds de release maar liefst 111 miljoen huishoudens keken naar de Koreaanse serie keken. Daarmee is het de best bekeken Original-serie van de streamingdienst ooit.

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

TitelSquid Game
Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,3 uit 80.000 stemmen
RT Tomatometer93% uit 28 recensies
RT Audience Score86% uit 1.027 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi
KijkenBekijk direct op Netflix