Manifest krijgt geen vierde seizoen van NBC

Onverwacht en jammerlijk nieuws voor fans van de populaire serie Manifest. Na drie seizoenen heeft de televisiemaatschappij NBC namelijk besloten om de stekker uit de serie te trekken en dus geen vierde seizoen van de hitshow te maken. Fans en makers zijn ontzettend teleurgesteld.

Waar gaat het verhaal van Manifest over?

Montego Air vlucht 828 wist veilig te landen na een turbulente maar routinematige vlucht, waarna bemanning en passagiers opgelucht waren. Maar in de tijdsspanne van die paar uur was de wereld vijf jaar ouder geworden. Hun vrienden, families en collega’s hadden, na gerouwd te hebben om hun verlies, de hoop opgegeven en waren verder gegaan. Nu worden de inzittenden geconfronteerd met het onmogelijke en krijgen ze allemaal een tweede kans. Maar als hun nieuwe realiteiten duidelijk worden, ontvouwt zich een dieper mysterie en sommige van de teruggekeerde passagiers realiseren zich al snel dat ze voor iets groters bestemd zijn dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Titel: Manifest
Jaar: 2018
Soort: serie
IMDb: 7.2 uit 24.000 stemmen
Duur: 3 seizoenen
Netwerk: NBC
Cast: Melissa Roxburgh, Parveen Kaur, Josh Dallas, Athena Karkanis, Luna Blaise
Bestel: Bekijk direct op Bol.com
Bestel: Bekijk direct op MediaMarkt
Bestel: Bekijk direct op Amazon.nl

Komt er een Manifest seizoen 4 of is deel 3 het laatste van de serie?

In een artikel bij Variety is helaas te lezen dat de hitserie Manifest geen vierde seizoen zal krijgen van NBC. De timing van het nieuws is opvallend, want Manifest seizoen 1 & 2 zijn net online gezet in het aanbod van Netflix in de Verenigde Staten en staat meteen op de eerste plek in de Top 10 van meest bekeken films en series. Wel vertellen bronnen aan Variety dat er wordt gehoopt dat de serie overgenomen zal worden door een andere maatschappij, waardoor een mogelijke revival zou kunnen voorkomen.

Maker en showrunner Jeff Rake meldt op Twitter (vrij vertaald) het volgende: “Ik ben kapot van de beslissing van NBC om ons te stoppen. Dat we in het midden zijn afgekapt is op z’n zachtst gezegd een klap in het gezicht. Ik hoop dat we een nieuw thuis vinden. Jullie, de fans, verdienen een einde aan jullie verhaal. Bedankt voor de getoonde liefde aan mij, de cast en de crew. #savemanifest”

De hashtag van Rake blijkt flink aan te slaan, want overal op Twitter verschijnen fans die onder het motto #savemanifest hopen dat een streamingdienst of een andere televisiemaatschappij toch nog een nieuw seizoen van Manifest zal willen produceren.

Wanneer en waar kun je de serie Manifest kijken in België?

In België heeft nog geen enkele streamingdienst de rechten van de serie Manifest weten te bemachtigen, waardoor deze serie niet te zien is in het Belgische aanbod van video on demand-platforms als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video. Toch kun je nu al vanuit België naar het derde seizoen van Manifest kijken met een heel makkelijk trucje: een goede VPN.

Lees hier uitleg en tips over het gebruik van een VPN. Kort gezegd werkt het heel simpel: een VPN is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op de Verenigde Staten? Dan denkt een website dat jij in de VS bent en kun je als gevolg hiervan gewoon naar het Manifest kijken. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op de Verenigde Staten
  3. Ga direct naar Manifest bij de website van NBC en begin met kijken! 🍿

→ Manifest is verder niet terug te kijken op de TV, maar gelukkig kun je alle afleveringen van de serie wel hier vinden of je kunt ze bestellen op Amazon.nl


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.