Disney+ voegt deze 9 films en series van Marvel toe in 2021

Marvel-fans kunnen hun geluk niet op in 2021. Naast de films die door het Coronavirus uitgesteld werden, zijn er ook allemaal nieuwe series uit het Marvel Cinematic Universe verschenen. In dit overzicht vind je 9 toffe films en series van Marvel die op Disney+ verschijnen in 2021.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Films en series in het Marvel Cinematic Universe die in 2021 op Disney+ verschijnen

In ons overzicht van 9 films en series uit 2021 in het Marvel Cinematic Universe op Disney+ vind je reeds verschenen titels als WandaVision en Loki, maar ook toekomstige kijktips. Zo zullen films en series als Black Widow en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Ms. Marvel nog dit jaar naar Disney+ komen. Veel kijkplezier alvast!

1. WandaVision (serie, 15 januari 2021)

WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijver is Jac Schaeffer. Vanaf 15 januari 2021 is deze serie te streamen op Disney+.

2. The Falcon and the Winter Soldier (serie, 19 maart 2021)

De Falcon en The Winter Soldier is een nieuwe serie met Anthony Mackie als Sam Wilson aka The Falcon, en Sebastian Stan als Bucky Barnes aka The Winter Soldier. Het paar, die samenkwamen in de laatste momenten van Avengers Endgame, gaan op een avontuur dat hun vaardigheden en geduld op de proef stelt. De serie is geregisseerd door Kari Skogland met Malcolm Spellman als hoofdschrijver. De zesdelige serie heeft een sterrencast met Daniel Brühl als Baron Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker. Sinds 19 maart 2021 is de serie exclusief op Disney+ te zien.

3. Loki (serie, 9 juni 2021)

In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. De regie is van Kate Herron, de schrijver is Michael Waldron. Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering van de zesdelige Marvel-serie op Disney+ beschikbaar, vanaf 9 juni 2021.

4. Black Widow (film, 9 juli 2021)

Black Widow heeft van Disney een release datum van 9 juli 2021 gekregen met in de hoofdrol Scarlett Johansson als Natasha Romanoff/Black Widow. De spionagethriller zit bomvol actie en vertelt over Natasha’s inspanningen om met haar geschiedenis als spion om te gaan en over de verbroken relaties die ze in haar kielzog achterliet, lang voordat ze een wreker werd. Geregisseerd door Cate Shortland, Black Widow sterren ook Florence Pugh als Yelena, David Harbour als Alexei / The Red Guardian, en Rachel Weisz als Melina.

Vanaf woensdag 6 oktober 2021 zal de film gratis te streamen zijn voor alle abonnees van Disney+. Van 9 juli tot 6 oktober is een eenmalige bijdrage van €21.99 vereist om de film te bekijken.

5. What If…? (serie, zomer 2021)

What If…? gooit het script waarop de MCU draait volledig om. Zo worden de beroemde gebeurtenissen uit de films op onverwachte wijze herbeeld. Deze eerste animatieserie van Marvel Studios, die in de zomer van 2021 naar Disney+ komt, richt zich op verschillende helden van de MCU, met een stemcast die een groot aantal sterren bevat die hun rol heruitvinden. De serie wordt geregisseerd door Bryan Andrews; Ashley Bradley is hoofdschrijver.

6. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (film, 3 september 2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings komt op 3 september 2021 uit in de bioscoop. Een release datum op Disney+ is nog niet bevestigd, maar zal waarschijnlijk met of zonder VIP-toegang rond dezelfde tijd zijn. Simu Liu wordt als Shang-Chi geconfronteerd met het verleden dat hij dacht achter zich te hebben gelaten wanneer hij in het web wordt getrokken van de mysterieuze Ten Rings organisatie. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, geregisseerd door Destin Daniel Cretton, heeft ook de volgende sterren: Tony Leung als Wenwu, Awkwafina als Shang-Chi’s vriendin Katy en Michelle Yeoh als Jiang Nan. De cast bestaat verder uit bestaat uit Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu en Ronny Chieng.

7. Eternals (film, 5 november 2021)

Eternals verschijnt in de bios op 5 november 2021 en zal net als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings waarschijnlijk een lanceringsdatum op Disney+ krijgen rond dezelfde tijd (met of zonder VIP-toegang). Het is een speelfilm met het nieuwste ensemble van Superhelden van het MCU in een episch verhaal dat duizenden jaren overbrugt. In Eternals, geregisseerd door Chloé Zhao, zien we een groep onsterfelijke helden die uit de schaduw worden gedwongen om zich te herenigen tegen de oudste vijand van de mensheid, The Deviants.

De uitstekende ensemble cast bestaat uit Richard Madden als de almachtige Ikaris, Gemma Chan als de menslievende Sersi, Kumail Nanjiani als de kosmisch aangedreven Kingo, Lauren Ridloff als de supersnelle Makkari, Brian Tyree Henry als de intelligente uitvinder Phastos, Salma Hayek als de wijze en spirituele leider Ajak, Lia McHugh als de eeuwig jonge, oud-zielige Sprite, Don Lee als de machtige Gilgamesh, Barry Keoghan als de afstandelijke eenzaat Druig en Angelina Jolie als de woeste krijger Thena. Kit Harington speelt Dane Whitman.

8. Hawkeye (serie, eind 2021)

Hawkeye, een film die eind 2021 debuteert op Disney+, kent als steracteur Jeremy Renner als Hawkeye, die een team vormt met een andere bekende boogschutter uit de Marvel-strips, Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld. De cast bestaat verder uit bestaat uit Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James en nieuwkomer Alaqua Cox als Maya Lopez. Hawkeye wordt geregisseerd door Rhys Thomas en regisseursduo Bert en Bertie.

9. Ms. Marvel (serie, eind 2021)

Ms. Marvel, eveneens eind 2021 op Disney+ gelanceerd, is een nieuwe serie die Kamala Khan introduceert – een 16-jarige Pakistaans-Amerikaanse die opgroeit in Jersey City. Een goede student, een fervent gamer en een fanatieke fan-fictie schrijver. Ze heeft een speciale affiniteit voor superhelden, met name Captain Marvel. Maar Kamala worstelt om er bij te horen thuis en op school, tot ze superkrachten krijgt zoals de helden waar ze altijd naar opkeek. Het leven is makkelijker met superkrachten, toch?

Iman Vellani speelt de rol van Kamala Khan aka Ms. Marvel; de cast bestaat verder uit Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Naki, Azher Usman, Travina Springer en Nimra Bucha. Afleveringen zijn geregisseerd door Adil El Arbi & Bilall Fallah, Meera Menon en Sharmeen Obaid-Chinoy.

Bekijk meer films en series op Disney+

In het complete overzicht met het aanbod van films en series op Disney+ kun je terugvinden wat er allemaal nog te zien is op de streamingdienst van Pixar, Marvel, Star, Disney, National Geographic en Star Wars. Ook kom je via de pagina met de complete chronologische volgorde van alle Marvel-films te weten met welke titel je kunt beginnen in je kijklijst. Veel plezier gewenst met streamen!