Gloednieuwe Marvel-film ‘Eternals’ is vanaf 12 januari 2022 te zien op Disney+

Marvel Studios’ nieuwe film Eternals (2021) verscheen begin deze maand in de bioscoop, maar heeft nu al een release datum op Disney+ gekregen. De streamingdienst heeft aan de redactie van Streamwijzer laten weten dat de superheldenfilm vanaf 12 januari 2022 wereldwijd op Disney’s video on demand-platform te zien zal zijn.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Superheldenfilm ‘Eternals’ (film, 2021) is vanaf 12 januari 2022 te zien op Disney+

De allereerste nieuwe titel op Disney+ in januari 2022 is bekendgemaakt en het is een flinke: Eternals! De Marvel-film doet behoorlijk wat stof opwaaien met het eerste openlijk homoseksuele karakter en de eerste seksscène. Daarnaast worden de hoofdrollen vertolkt door een waanzinnige cast met o.a. Angelina Jolie en Richard Madden.

Disney+ heeft tegenover de redactie van Streamwijzer bevestigd dat er al een datum in de kalender staat voor de release van de superheldenfilm. Vanaf woensdag 12 januari 2022 zal Eternals in alle landen waar de streamingdienst actief is te bekijken zijn. Dat is 70 dagen na de bioscooprelease in België. Het gat tussen bioscooplancering en streamingrelease is daarmee ongeveer even groot als bij Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021), waarbij we in totaal 72 dagen moesten wachten.

De keuze voor de release op een woensdag is opvallend, omdat films meestal op Disney+ verschijnen op vrijdagen en (afleveringen van) series op woensdagen. Het video on demand-platform lijkt te experimenteren om uit te vinden wat de beste weekdag voor nieuwe releases is. Zo verscheen eerder bijvoorbeeld Black Widow al op een woensdag (vanaf 6 oktober voor alle abonnees), zal Ron’s Gone Wrong live gaan op woensdag 15 december en bracht de streamingdienst in meerdere landen de première-afleveringen van de hitserie Dopesick uit op Disney+ Day (vrijdag 12 november).

Wisselende ontvangst

Kijkers en critici leken het na de bioscooprelease niet eens te worden over de kwaliteit van Eternals. Op IMDb scoorde de film een 6,8 uit (tot nu toe) 106.000 stemmen. Dat is prima voor een gemiddelde film, maar niet erg hoog voor een Marvel-film. Toch werden bijvoorbeeld aan Captain Marvel (2019 | 6,8), Thor: The Dark World (2013 | 6,8), Black Widow (2021 | 6,7) en The Incredible Hulk (2008 | 6,6) gelijke of lagere cijfers uitgedeeld.

Bij Rotten Tomatoes scoort Eternals met 48% uit 359 recensies op de Tomatometer wel het laagst van alle Marvel-films. Het publiek is het er niet mee eens, want de Audience Score vormt juist een uitstekende 80% uit meer dan 5.000 stemmen. Neem dus snel een kijkje bij de film zodra hij op Disney+ te zien is en laat zelf weten wat je ervan vindt.

Verhaal, informatie en trailer van ‘Eternals’ op Disney+

Marvel Studios’ Eternals volgt een groep helden van voorbij de sterren die de Aarde sinds de dageraad van de mens. Wanneer monsterlijke wezens genaamd de Deviants, lang verloren gewaand op mysterieuze wijze terugkeren, worden de Eternals gedwongen zich te herenigen om de mensheid opnieuw te verdedigen.

TitelEternals
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 37 minuten
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb6,8 uit 106.000 stemmen
RT Tomatometer48% uit 359 recensies
RT Audience Score80% uit meer dan 5.000 stemmen
MakersChloé Zhao
CastGemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Ma Dong-seok

Synopsis: Disney+