5 nieuwe Marvel-series waar we in 2023 naar uitkijken

2023 wordt het jaar waarin een hele hoop nieuwe Marvel-films en -series verschijnen. Zo kunnen we onder andere uitkijken naar Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar staan er ook een hele hoop gloednieuwe series op het programma. In dit artikel zetten we 5 nieuwe Marvel-series op een rij die in 2023 naar Disney+ komen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Marvel-series die in 2023 naar Disney+ komen

5. Loki (seizoen 2)

Een eerste titel waar we erg naar uitkijken is geen compleet nieuwe serie, maar een vervolg: het tweede seizoen van Loki. Het kijkcijferkanon met Tom Hiddleston keert in 2023 terug, maar er is nog geen exacte releasedatum. Nog even geduld hebben dus!

4. Agatha: Coven of Chaos

Agatha: Coven of Chaos is een komische serie waarin het personage Agatha Harkness, een heks van honderden jaren oud, centraal staat. Haar kun je kennen als de antagonist uit WandaVision, ook in de serie uiteraard weer vertolkt door Kathryn Hahn. Er is nog niet veel bekend over de serie, maar Disney+ heeft wel al aangekondigd dat hij in 2023 beschikbaar zal zijn op hun streamingdienst.

3. Ironheart

In Ironheart volgen we het verhaal van Riri Williams, de briljante tiener die we eerder hebben gezien in Black Panther 2: Wakanda Forever. Zij zal in deze nieuwe miniserie aan de slag gaan om een pak te creëren zoals dat van Tony Stark en zo de superheld Ironheart te worden. Dominique Thorne kruipt net als in Black Panter 2 in de huid van het hoofdpersonage.

2. Echo

Echo is een spin-off van de populaire serie Hawkeye en volgt Maya Lopez, ook wel bekend onder de naam Echo. Zij is een dove superheld met Inheems-Amerikaanse roots die mensen perfect kan nadoen, wat haar in staat stelt om hun vechttechnieken over te nemen. In de serie zal ze echter vooral bezig zijn met het opnieuw contact maken met haar roots en het omarmen van de betekenis van familie.

1. Secret Invasion

In het voorjaar van 2023 zal Secret Invasion op Disney+ verschijnen. In deze serie moet Nick Fury (bekend van onder meer Iron Man en Avengers) er tijdens de Skrull-invasie op Aarde voor zorgen dat gedaanteverwisselende aliens zich niet onder de mensen mengen. Uiteraard is het Samuel L. Jackson die de rol van Fury speelt, met bijrollen voor Ben Mendelsohn, Don Cheadle, Olivia Colman en Emilia Clarke.

Marvel-films waar we in 2023 naar uitkijken

Er zijn ook nieuwe Marvel-films gepland voor 2023 en de daaropvolgende jaren. Hieronder staan de films die tot nu toe bekend zijn en hun voorlopige releasedata.

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)
 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023)
 • The Marvels (28 juli 2023)
 • Captain America: New World Order (3 mei 2024)
 • Thunderbolts (26 juli 2024)
 • Blade (6 september 2024)
 • Deadpool 3 (8 november 2024)
 • Fantastic Four (14 februari 2025)
 • Avengers: The Kang Dynasty (2 mei 2025)
 • Avengers: Secret Wars (1 mei 2026)
 • Armor Wars (releasedatum onbekend)

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke releases er precies op de planning staan in 2023? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kunnen we je natuurlijk ook altijd op de hoogte houden via je mail en laten we de grootste nieuwtjes ook altijd weten via onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.