Nederlandse bioscoopfilm ‘Meskina’ (2021) is sinds vrijdag 4 maart wereldwijd te zien op Netflix

Goed nieuws voor liefhebbers van Nederlandse komedies, want Netflix heeft de uitzendrechten van een toptitel uit 2021 binnen weten te halen. Op vrijdag 4 maart 2022 wordt de Nederlandse bioscoopfilm Meskina wereldwijd aan het aanbod van de streamingdient toegevoegd.

Nederlandse komediefilm ‘Meskina’ komt op 4 maart 2022 wereldwijd naar Netflix

Eerder deze maand werden al een paar nieuwe films en series op Netflix in maart 2022 bekendgemaakt, waardoor we te weten kwamen dat we kunnen aftellen naar de release van Bridgerton seizoen 2, de splinternieuwe film The Adam Project (2022) met Ryan Reynolds en nog veel meer. Gisteren heeft Netflix echter de toevoeging van een Nederlandse toptitel naar buiten gebracht. Wereldwijd.

In elk land waarin de streamingdienst actief is zal namelijk op 4 maart 2022 de komische Nederlandse hitfilm Meskina (2021) aan het aanbod van Netflix worden toegevoegd. In de film spelen onder andere Maryam Hassouni, Soundos El Ahmadi en Jouman Fattal onder de regie van Daria Bukvić.

Begin deze maand werd ook een andere populaire film van Hollandse bodem aan het wereldwijde Netflix aanbod toegevoegd. Sinds 1 februari is Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021) bij de videodienst te zien. Direct steeg de film hoog in de hitlijst van best bekeken niet-Engelstalige films op Netflix.

Meskina (film, 2021): verhaal en informatie

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind en geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’, oftewel: zieligerd.

Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om zich heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

TitelMeskina
SoortFilm
Jaar2021
TaalNederlands
Duur1 uur en 34 minuten
CategorieKomedie
IMDb6,1 uit 213 stemmen
RegisseurDaria Bukvić
CastMaryam Hassouni, Soundos El Ahmadi, Jouman Fattal, Nasrdin Dchar, Oscar Aerts, Vincent Banić, Sisi Bolatini, Bilal Wahib, Olaf Ait Tami, Rachida Iaallala, Najib Amhali

Trailer

Bekijk hieronder alvast de de komische trailer van deze Nederlandse film die in mei 2021 al door WW Entertainment werd gedeeld via YouTube en inmiddels al door ruim 130.000 mensen bekeken is.


Synopsis: Netflix