‘Mijn Beste Vriendin Anne Frank’ (film, 2021) is nu te zien op Netflix

Netflix heeft een bijzondere titel aan het aanbod toegevoegd. Op dinsdag 1 februari 2022 verscheen namelijk de aangrijpende Nederlandse oorlogsfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank op de streamingdienst. Hieronder vind je alvast het indrukwekkende verhaal en de trailer.

Nederlandse oorlogsfilm ‘Mijn Beste Vriendin Anne Frank’ (2021)

Langzaamaan worden de eerste nieuwe films en series op Netflix in februari 2022 bekendgemaakt. Inmiddels weten we dat we niet alleen het tweede seizoen van Raising Dion en de nieuwe vikingserie Vikings: Valhalla kunnen verwachten, maar dat er ook een toptitel van Hollandse bodem aan het aanbod wordt toegevoegd.

Netflix geeft namelijk aan dat Mijn Beste Vriendin Anne Frank, de Nederlandse oorlogsfilm uit 2021, vanaf 1 februari 2022 op de streamingdienst te zien zal zijn. De titelpagina staat alvast klaar voor de lancering (hier bij Netflix).

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (film, 2021): verhaal en informatie

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling).

SoortFilm
Jaar2021
TaalNederlands
Duur1 uur en 43 minuten
CategorieDrama, Oorlog
IMDb6,6 uit 277 stemmen
RegisseurBen Sombogaart
CastAiko Beemsterboer, Josephine Arendsen, Roeland Fernhout, Lottie Hellingman, Stefan de Walle

Trailer

Bekijk hieronder de aangrijpende trailer van deze Nederlandse oorlogsfilm uit 2021. Zo krijg je alvast een eerste inkijkje in deze bijzondere film.


Synopsis: Dutch FilmWorks