Netflix kondigt releasedatum van tweede seizoen ‘Vikings: Valhalla’ aan

Nog voordat het eerste seizoen van de Vikings-spinoff ‘Valhalla’ op Netflix verscheen wisten we al dat er een tweede seizoen zou volgen, maar zelfs al dat deel 3 ook meteen bevestigd was. De streamingdienst had namelijk zulke hoge verwachtingen van deze prequel dat ze direct besloten 24 afleveringen te bestellen. Nu zitten we toch alweer een behoorlijke tijd te wachten op de terugkeer van de serie, maar dat wachten komt bijna tot een eind. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt op welke datum S2 online zal verschijnen.

Netflix lanceert seizoen 2 van ‘Vikings: Valhalla’ in januari 2023

In februari verscheen de Vikings-prequel op Netflix. De serie maakte de verwachtingen meer dan waar en domineerde de toplijsten van de streamingdienst wekenlang. Veel mensen kijken dan ook smachtend uit naar een volgende set afleveringen en die kunnen we binnenkort al verwelkomen. Het tweede seizoen is namelijk vanaf donderdag 12 januari 2023 direct met alle 8 nieuwe afleveringen te zien.

Wat kun je verwachten van de tweede set afleveringen?

Van seizoen 1 van Vikings: Valhalla weten we al dat de serie zich ongeveer honderd jaar na de gebeurtenissen uit de originele serie afspeelt. Uiteraard volgen we in de nieuwe afleveringen het leven van Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter en Harald Sigurdsson weer en keren acteurs Sam Corlett, Leo Suter en Frida Gustavsson dus terug. Daarnaast krijgen de Vikingen in het tweede seizoen Engeland bijna helemaal in handen, maar dat betekent niet dat de strijd voorbij is. Verder is er nog niet veel bekendgemaakt over het plot van de gloednieuwe afleveringen. Hieronder vind je wel alvast de eerste beelden.

Alles wat je moet weten over de Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

TitelVikings: Valhalla
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Drama
MakerJeb Stuart
CastSam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes, Caroline Henderson, Pollyanna McIntosh, Asbjørn Krogh Nissen

Synopsis: Netflix