Deze 3 prachtige natuurdocumentaires van David Attenborough zijn gewoon op Netflix te zien

Het is Earth Day 2021! Een dag waarop we stil staan bij de pracht en praal die de natuur van de aarde ons te bieden heeft, maar ook waarop we nog eens extra nadenken over de manier waarop ons consumentengedrag die natuur stap voor stap wegvaagt. Wie kan dat beter dan de Britse Sir David Attenborough met zijn adembenemende natuurdocumentaires. In dit artikel vind je een overzicht van zijn 3 mooiste docu’s die momenteel op Netflix te bewonderen zijn. Veel kijkplezier!

3x Natuurdocumentaires van Sir David Attenborough op Netflix

Bekijk hieronder onze 4 kijktips voor Sir David Attenborough’s natuurdocumentaires op Netflix. De programmamaker en presentator heeft namelijk voor zowel Netflix als de BBC veel natuurdocu’s gemaakt. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. Life in Colour with David Attenborough (Netflix)

In deze driedelige serie, die op deze Dag van de Aarde in première gaat, reist David Attenborough de wereld rond, van de regenwouden van Costa Rica tot de besneeuwde Schotse Hooglanden, om de buitengewone en nog nooit eerder vertoonde manieren te onthullen waarop dieren kleur gebruiken.

Met behulp van revolutionaire cameratechnologie die speciaal voor deze serie is ontwikkeld, zullen kijkers ervaren hoe kleuren die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog een vitale rol spelen in de interacties tussen dieren. Van de schijnbaar magische ultraviolette signalen op de vleugels van een vlinder tot het verrassende maar cruciale doel achter de strepen van een Bengaalse tijger, er ligt een verborgen wereld van kleur te wachten om ontdekt te worden.

De serie is op Earth Day 2021, 22 april, live gegaan bij Netflix. Je kunt dus pas vanaf vandaag genieten van Life in Colour met David Attenborough.

2. Our Planet (Netflix)

Deze achtdelige serie verkent de unieke en kostbare wonderen van onze natuurlijke wereld van de makers van de bekroonde serie Planet Earth. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds combineert Our Planet verbluffende fotografie en technologie met een ongekende, nog nooit eerder gefilmde blik op de overgebleven wildernisgebieden van de planeet en hun dierlijke bewoners.

Het ambitieuze vier jaar durende project is gefilmd in 50 landen op alle continenten van de wereld, met meer dan 600 bemanningsleden die meer dan drie en een half duizend filmdagen hebben gemaakt, en zal zich richten op de breedte van de diversiteit van habitats over de hele wereld, van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot de uitgestrekte landschappen van Afrika en de diverse jungles van Zuid-Amerika.

3. David Attenborough: A Life On Our Planet (Netflix)

De ene man heeft meer van de natuurlijke wereld gezien dan de andere. Deze unieke speeldocumentaire is zijn getuigenverklaring. In zijn 93 jaar heeft David Attenborough elk continent van de wereld bezocht, de wilde plaatsen van onze planeet verkend en de levende wereld in al zijn verscheidenheid en verwondering gedocumenteerd. Nu denkt hij voor het eerst na over zowel de bepalende momenten van zijn leven als naturalist als over de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

Eerlijk, onthullend en urgent. David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig verslag uit eerste hand over de impact van de mensheid op de natuur en een boodschap van hoop voor toekomstige generaties. De film is gemaakt door de bekroonde natuurhistorische filmmakers Silverback Films en de wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie WWF en wordt geregisseerd door Alastair Fothergill, Jonnie Hughes en Keith Scholey en Executive Produced by Colin Butfield.

De gevierde Britse naturalist Sir David Attenborough heeft een omroepcarrière van meer dan acht decennia. Hij heeft elk continent van de wereld bezocht, de wilde plaatsen van onze planeet verkend en de wonderen van de levende wereld aan het publiek over de hele wereld gebracht door middel van baanbrekende natuurhistorische series. Zijn werk omvat: Life on Earth, Planet Earth en meer recentelijk de Netflix originele documentaire serie Our Planet.

Meer films en series over de natuur en van Sir David Attenborough op andere streamingdiensten

Op alle streamingdiensten zijn wel een paar films en series over de natuur terug te vinden. Bekijk in ons artikel de beste streamingdiensten in België en check vooral even in het aanbod van je video on demand-platforms wat voor oogverblindende programma’s er allemaal te vinden zijn. Veel kijkplezier!