Netflix komt met gratis abonnement voor deel van kijkers

Dit is toch wel een droom van veel film- en serieliefhebbers: gratis Netflix kijken! Het is binnenkort mogelijk doordat de streamingdienst aan het testen is met een nieuw abonnement voor €0,00 per maand. En nee, er zullen ook geen advertenties te zien zijn. Het nieuwe lidmaatschap is echter alleen beschikbaar voor een selecte groep bingewatchers, dus de kans is klein dat je op het video on demand-platform zelf ook over een tijdje zonder kosten naar allerlei films en series kunt kijken.

Lees ook: deze films en series zijn allemaal nieuw op Netflix in oktober 2021 🍿

Gratis Netflix-abonnement voor Keniaanse kijkers op Android-telefoons

In een persbericht heeft Netflix op 20 september bekendgemaakt dat ze een gratis en advertentievrij abonnement gaan aanbieden in… Kenia! Het abonnement zal alleen te gebruiken zijn op mobiele Android-telefoons in het land. je hoeft geen betalingsinformatie op te geven en hebt enkel je e-mailadres nodig. Wel moet je minstens 18 jaar of ouder zijn om van het gratis abonnement gebruik te kunnen maken, maar vervolgens kun je naar een selectie van films en series op Netflix kijken.

De streamingdienst laat weten dat veel mensen in Kenia nog nooit Netflix hebben gekeken en dat ze op deze manier de bevolking kennis willen laten maken met de streamingdienst. Als kijkers het leuk vinden, hoopt Netflix dat abonnees opschalen naar een betaald abonnement waarmee de hele film- en seriebibliotheek bekeken kan worden vanaf allerlei soorten apparaten.

“Dat zullen dan zeker maar een paar saaie films en series zijn?” Nee, zeker niet!

Denk maar niet dat het aanbod van het gratis abonnement slechts bestaat uit een paar losse afleveringen van series en een handjevol films, want de nieuwe abonnees kunnen absolute toptitels bekijken. Zo worden onder andere de actiefilm Army of the Dead, het kostuumdrama Bridgerton en de spannende serie Blood & Water toegevoegd aan het aanbod. Volgens Variety is ongeveer een kwart van het totale Keniaanse aanbod te zien met het gratis abonnement.

Gratis Netflix kijken in België lijkt voorlopig niet waarschijnlijk

Sta je nu al te springen door de hoop dat je binnenkort in België gratis naar Netflix kunt kijken? Helaas moeten we je teleurstellen, want het is behoorlijk onwaarschijnlijk dat dat het geval gaat zijn. In België kijken al veel meer mensen naar Netflix en dit nieuwe abonnement is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de streamingdienst. Daarnaast is België een stuk welvarender dan Kenia, waardoor meer mensen zich een betaald abonnement kunnen veroorloven.

Netflix biedt ook geen gratis proefabonnement meer aan in België. Concurrerende streamingdiensten als Amazon Prime Video en Apple TV+ doen dat nog wel.