Romantische dramaserie ‘Heartstopper’ krijgt seizoen 2 + 3 van Netflix

In april werd het aanbod van Netflix verrijkt met een fonkelnieuwe romantische dramaserie: Heartstopper. Het verhaal? Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. De serie groeide uit tot een groot succes, waarna de streamingdienst besloot een verlenging met twee nieuwe seizoenen aan te kondigen.

Heartstopper krijgt officieel seizoen 2 en 3 van Netflix

Heb je al eens een kijkje genomen bij de grootste film- en seriedatabases van het internet om te zien wat men vond van Heartstopper? Zo niet, dan is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde bezoeker van IMDb de hitserie beoordeelt met een verbluffende 8,9 uit 10 (momenteel 33.000 stemmen). Bij Rotten Tomatoes weet Heartstopper zelfs een perfecte 100% te scoren op de Tomatometer en is het publiek met 98% uit 3.234 stemmen ook enorm positief.

Het is dan ook helemaal niet verrassend dat Netflix direct heeft besloten de serie te verlengen met twee extra seizoenen. In de onderstaande tweet van Netflix UK & Ireland werd het nieuws bekendgemaakt. Momenteel is nog niet bekend wanneer de vervolgseizoenen online zullen verschijnen, maar dit kan nog wel even duren omdat de productie nog moet beginnen.

Romantische dramaserie groeide direct na de lancering uit tot een groot succes

Alice Oseman is de schrijver en illustrator van de gelijknamige Heartstopper-boeken. Zij zal in het tweede seizoen van de serie tevens terugkeren als schrijver en maker van de Netflix-serie. Fun fact, door Netflix in een persbericht over de verlenging gedeeld: de verkoop van deze boekenreeks is in de Verenigde Staten sinds de lancering van de serie gestegen met maar liefst 1700%.

Daarnaast liet de streamingdienst weten dat het succes van de serie ook te zien is op social media. De hashtag #heartstopper is op TikTok al 4,3 miljard keer gebruikt en de acteurs Kit Connor en Joe Locke staan inmiddels beiden niet meer op 100.000 volgers, maar in totaal op respectievelijk 3,4 miljoen en 2,5 miljoen. Dat zijn enorme groeicijfers, maar gezien de kijkcijfers is het niet erg verrassend. Heartstopper stond namelijk in de Netflix Top 10 van meest bekeken films en series in maar liefst 54 landen.

Heartstopper (serie, 2022) op Netflix: verhaal, informatie en trailer

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

TitelHeartstopper
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb8,9 uit 33.000 stemmen
MakerAlice Oseman
CastJoe Locke, Kit Connor, William Gao, Yasmin Finney, Araloyin Oshunremi, Ashwin Vishwanath, Evan Ovenell, Olivia Colman, Georgina Rich

Synopsis: Netflix