Top 10 Beste Kerstfilms van 2020 op Netflix

Staat de kerstboom al? En liggen de chocolade kerstkransjes klaar? Mooi, dan ben je klaar voor een heerlijk avondje op de bank met een kerstfilm op Netflix! De Kerst van 2020 wordt absoluut anders dan gebruikelijk door het Coronavirus, maar dat mag de filmpret niet drukken. Daarom vind je hier de Top 10 Beste Kerstfilms op Netflix van 2020!

Top 10 Beste Kerstfilms op Netflix in 2020

Wat is er nou precies zo speciaal aan de kerstfilms op Netflix? Wat ons betreft is dat de combinatie van ijzersterke Netflix Originals en absolute klassiekers. Zo kun je op de streamingdienst films als Sleepless in Seattle en The Polar Express bekijken, maar is er met gloednieuwe eigen content als Operation Christmas Drop en Dolly Parton’s Christmas on the Square meer dan genoeg van eigen makelaardij te streamen.

Hieronder vind je de top 10 van de beste en nieuwste kerstfilms op Netflix van dit moment (inclusief verhaal en trailer van de film) en via de rode knop bekijk je direct de volledige collecties van de titels voor Kerst op het video on demand-platform. Alvast een hele fijne Kerst in 2020 gewenst!

1. The Christmas Chronicles (2018)

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat.

Ga direct naar The Christmas Chronicles op Netflix.

2. The Christmas Chronicles 2 (2020)

Kate is inmiddels een tiener en niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen.

Ga direct naar The Christmas Chronicles 2 op Netflix.

3. De Familie Claus (2020)

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden.

Ga direct naar De Familie Claus op Netflix.

4. Holidate (2020)

Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.

Ga direct naar Holidate op Netflix.

5. Klaus (2019)

Een simpele goede daad geeft een ijskoude, afgelegen plek een sprankje hoop en laat een kerstlegende herleven.

Ga direct naar Klaus op Netflix.

6. The Princess Switch 2: Switched Again (2020)

Margarets kroning tijdens de kerst verstoort haar liefdesleven. Haar dubbelgangster Stacy probeert haar te helpen, maar zal een derde lookalike hun plan verpesten?

Ga direct naar The Princess Switch 2: Switched Again op Netflix. Deze film is het vervolg op The Princess Switch uit 2018.

7. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Jaren nadat zijn leerling hem heeft verraden, krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt.

Ga direct naar Jingle Jangle: A Christmas Journey op Netflix.

8. Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas (2000)

Waarom is The Grinch (Jim Carrey) zo´n mopperpot? Niemand lijkt dit te weten, tot de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) de touwtjes in eigen handen neemt en zowel Whoville als de wereld van The Grinch op zijn kop zet, binnenstebuiten keert … en met de grappige kant naar boven op haar zoektocht naar de echte betekenis van Kerstmis.

Ga direct naar Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas op Netflix.

9. Operation Christmas Drop (2020)

Een strikte politiek assistente valt voor een genereuze luchtmachtpiloot terwijl ze zijn tropische basis en de kersttraditie van de luchtmacht wil opheffen.

Ga direct naar Operation Christmas Drop op Netflix.

10. Dolly Parton’s Christmas on the Square (2020)

De kerstsfeer is ver te zoeken als een harteloze vrouw land in haar thuisstad probeert te verkopen. Zal ze door muziek, magie en herinneringen van gedachten veranderen?

Ga direct naar Dolly Parton’s Christmas on the Square op Netflix.

Alle beste kerstfilms op streamingdiensten in België

Benieuwd naar de allerleukste kerstfilms per streamingdienst in België? Dan kun je absoluut terecht bij Amazon Prime Video en Disney+, twee video on demand-platforms die ontzettend snel oprukken en hele leuke kerstfilms in het aanbod hebben.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft al meermaals laten zien dat ze beschikken over een flinke selectie van kwaliteitscontent en ook dit jaar kun je weer op de snel groeiende streamingdienst terecht voor een aantal heerlijke kerstfilms. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor de volledige reeks van Lord of the Rings en natuurlijk Harry Potter. Voor wie is het bingewatchen van deze films inmiddels nou geen kersttraditie?

Disney+

Disney+ is natuurlijk dé magische streamingdienst waar je terecht kunt om te genieten van de beste kerstfilms, waaronder de ideale kerstklassieker: Home Alone! Daarnaast verschijnt dit jaar een gloednieuwe film (Godmothered) net als de kersthit Noelle van 2019. Overigens kun je op Disney+ ook terecht voor kerstklassiekers als A Christmas Carol. Veel kijkplezier!