Netflix meldt komst nieuwe kerstserie van makers ‘Home for Christmas’

Met een 7,7 op IMDb en uitstekende kijkcijfers op Netflix was de Noorse kerstserie Hjem til Jul (in het Engels: Home for Christmas) een absoluut succes te noemen. Nu heeft de streamingdienst aangekondigd dat de makers hiervan voor de kerst van 2022 met een nieuwe serie zullen komen.

Nieuwe Noorse kerstserie op Netflix van makers ‘Hjem til Jul’

Netflix heeft in een persbericht aangekondigd dat de regisseur Per-Olav Sørensen aan de slag gaat met een nieuw kerstproject. Hij zal hierin ondersteund worden door de schrijvers Lars Saabye Christensen en Jan Trygve Røyneland. De productie van de serie zal in 2022 van start gaan in Oslo (Noorwegen) en naar verwachting zal de serie logischerwijs vlak voor kerst in première gaan op Netflix.

De titel is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Wel weten we al dat de serie zal bestaan uit 6 afleveringen die elk ongeveer 35 minuten zullen duren. De cast wordt natuurlijk gevormd door Noren, maar ook door acteurs uit alle andere Scandinavische landen.

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordic Original Series bij Netflix, vertelt hierover: “We zijn vereerd om onze samenwerking met Per-Olav Sørensen voort te zetten en om met hem samen te werken aan dit project. Het is zo opwindend om hem een nieuwe show te zien maken in de hartverwarmende kerstsfeer die hij onlangs zo briljant heeft weten vast te leggen in Home for Christmas.”

Reactie van regisseur Per-Olav Sørensen: “Ik ben blij om samen te werken met Netflix en om opnieuw samen te werken met de geweldige schrijver Lars Saabye Christensen. Dit verhaal over een handvol gestrande personages op een luchthaven intrigeert ons echt en we kijken ernaar uit om deze lotsbestemmingen samen te weven.”

Hier zal de kerstserie over gaan

Het is december 2022. Een groep mensen komt aan op de luchthaven van Oslo. Sommigen om hun geliefden te verwelkomen, sommigen om naar huis te vliegen naar hun familie, en sommigen die weg willen vliegen en aan Kerstmis willen ontsnappen. Maar op een of andere manier loopt hun kerstmissie spaak. Ze zijn allemaal gestrand op de luchthaven en de klok tikt – slechts 24 uur tot Kerstmis – dus wat doen ze?

Onder de regie van Per-Olav Sørensen

Je kunt regisseur Per-Olav Sørensen kennen van een aantal van zijn andere succesvolle films en series. Zo maakte hij eerder al de spannende Scandinavische thriller Quicksand en regisseerde hij de miniserie Nobel. Momenteel werkt hij aan de film Royalteen en de serie The Playlist, beiden titels die in 2022 op Netflix zullen verschijnen.

Zijn meest vergelijkbare project is echter Hjem til Jul, een kerstserie die in 2019 gelanceerd werd en in 2020 een tweede seizoen kreeg. We volgen hierin Johanne in een nieuwe decembermaand terwijl ze haar zoektocht naar eeuwige, warme en echte liefde voortzet. Als haar familie en de wereld om haar heen uit elkaar vallen, hoe kan ze dan nog geloven in echte en eeuwige liefde? Bestaat die wel en zal ze dit jaar met Kerstmis de ware vinden? Hieronder bekijk je de trailer.


Synopsis: Netflix