Dit is de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix (week 17 van 2022)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 17 van 2022 (25 april – 1 mei 2022) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in mei 2022 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 17 (2022)

In week 17 van 2022 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

10. Los Herederos de la Tierra (serie, 1 seizoen)

De vindingrijke jonge Hugo Llor probeert naam te maken in het 14e-eeuwse Barcelona en tegelijkertijd een belofte na te komen aan de familie Estanyol.

9. Yakamoz S-245 (serie, 1 seizoen)

Dit verhaal speelt zich af in de wereld van Into the Night en is een korte sci-fi/actieavontuur serie. De vrijgevochten duikinstructeur en zeebioloog Arman is klaar om deel te nemen aan een onderzoeksmissie aan boord van een onderzeeër. Maar wanneer de zon iedereen boven begint te doden, moeten Arman en zijn wetenschappelijke bemanning aan boord van een militaire onderzeeër zien te komen om te overleven. Terwijl ze proberen uit te zoeken wat er daarboven gebeurt en wat de ware missie van de militaire onderzeeër is, ontstaan er spanningen tussen de bemanningen, en vooral tussen Arman en de tweede commandant van de boot, Umut. Arman vecht niet alleen om in leven te blijven, maar krijgt ook een tweede kans bij de liefde van zijn leven. Aan het eind van dit alles zal hij leren… dat hij een held is, een leider, en een legende.

8. Heartstopper (serie, 1 seizoen)

Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

7. Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (serie, 1 seizoen)

Seriemoordenaar John Wayne Gacy was een aspirant-politicus, geliefd aannemer en part-time clown die tussen 1972 en 1976 in totaal 33 jonge mannen vermoordde. De meeste van zijn slachtoffers werden begraven onder zijn huis gevonden, in de rustige noordwestelijke buitenwijken van Chicago. Vijftig jaar later proberen DNA-wetenschappers nog steeds al zijn slachtoffers te identificeren, maar dankzij 60 uur aan opgegraven audio tussen Gacy en zijn verdedigingsteam, hebben we een nieuw perspectief op de narcistische mentaliteit van de moordenaar en een dieper begrip van hoe hij zo lang ongestraft te werk kon gaan. Deze driedelige documentaire, het tweede deel in een doorlopende serie van filmmaker Joe Berlinger (Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes), bevat ook nieuwe interviews met belangrijke deelnemers – van wie sommigen nooit eerder hebben gesproken, waaronder een hartverscheurende getuigenis van een van Gacy’s overlevenden – allemaal op zoek naar antwoorden op een cruciale vraag: Hoe kon een publiek figuur als Gacy zo lang wegkomen met moord?

6. Élite (serie, 5 seizoenen)

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord. Eerder waren al vier delen van de Original-serie te zien op Netflix en begin april verscheen ook seizoen 5 online.

5. Hold Tight (serie, 1 seizoen)

Drie mensen krijgen een tweede kans om alles recht te zetten wanneer een jongen vermist raakt kort na het overlijden van zijn vriend. De bewoners van een rijke wijk in Warschau blijken elkaar na deze vreselijke gebeurtenis echter niet zo goed te kennen als ze dachten. Deze nieuwe Harlan Coben-serie is het vervolg op The Woods, maar het is ook mogelijk om hem te streamen zonder dat je de voorgaande serie gezien hebt. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben dat in het Nederlands vertaald de titel ‘Blijf Dichtbij’ draagt. De serie heet in het Nederlands echter anders: ‘Houvast’.

4. Selling Sunset (serie, 5 seizoenen)

Deze Amerikaanse realityserie is door Adam DiVello (The Hills) gemaakt in opdracht van Netflix. Selling Sunset volgt leden van de Oppenheim Group, een high-end makelaarsfirma in Los Angeles. Hierin worden hun professionele en persoonlijke levens vastgelegd, met alle drama tussen concurrenten van dien. De eerste vier seizoenen waren al bij Netflix te streamen, waarna seizoen 5 op vrijdag 22 april tevens online verscheen.

3. Bridgerton (serie, 2 seizoenen)

Tijdens het Regency-tijdperk in Engeland proberen acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton liefde en geluk te vinden. Het populaire eerste seizoen van Bridgerton ging op 25 december 2020 van start bij Netflix en werd met veel positieve recensies ontvangen. Op het moment van première werd Bridgerton met kijkcijfers van 82 miljoen huishoudens de meest bekeken serie op Netflix. Bridgerton is gebaseerd op de gelijknamige roman van Julia Quinn en het tweede seizoen verscheen recentelijk online.

2. Anatomy of a Scandal (serie, 1 seizoen)

Netflix’ nieuwe serie Anatomy of a Scandal is een Britse dramaserie in de vorm van een anthologie door David E. Kelley (Boston Legal) en Melissa James Gibson (House of Cards). Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Sarah Vaughan en focust zich op verschillende schandalen die zich binnen de elite van het Verenigd Koninkrijk afspelen. De cast wordt o.a. gevuld door Sienna Miller (American Sniper), Michelle Dockery (Downtown Abbey), Rupert Friend (The Death of Stalin) en Naomi Scott (Aladdin).

1. Pálpito (serie, 1 seizoen)

Simon’s vrouw wordt vermoord om haar hart te verwijderen en het te transplanteren naar Camila, de vrouw van een rijke man. Op zoek naar wraak stort Simon zich in de gevaarlijke wereld van de orgaanhandel. In zijn verwoede zoektocht zal het lot hem verliefd doen worden op Camila, de vrouw die overleefde dankzij het hart van zijn vermoorde vrouw. De climax komt wanneer beiden de waarheid ontdekken.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in België te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix