Modern Family, Prison Break en meer geliefde series verdwijnen eind deze maand van Netflix

Het moment wat je wist dat zou komen is nu toch eindelijk hier… Netflix gaat met de botte bijl door het aanbod en laat weten dat Homeland, Modern Family, Prison Break en meer fantastische films en series nog deze maand van de streamingdienst verwijderd zullen worden.

Netflix laat weten: een paar absolute topfilms en -series verdwijnen nog deze maand

In een tweet heeft Netflix vandaag laten weten dat een paar publiekslievelingen uit het aanbod van de streamingdienst verwijderd zullen worden. Family Guy, Adventure Time en Homeland zullen het einde van het jaar niet halen, maar ook bijvoorbeeld Joker, Modern Family en Prison Break worden niet meegenomen naar 2022. Het volledige overzicht vind je in het verdwijnsein van Netflix in december 2022.

Rechten niet opnieuw aangekocht

De streamingdienst heeft de uitzendrechten voor deze titels blijkbaar niet kunnen behouden voor 2022. Geheel verrassend is dit zeker niet, want het landschap van streamingdiensten is steeds meer aan het versplinteren. Met de toetreding van streamingdiensten als SkyShowtime en HBO Max in Europa houden steeds meer distributeurs de rechten bij zichzelf om titels uit te zenden via hun eigen video on demand-platform.

Daarnaast zet ook Disney+ haar strategie voort door zo veel mogelijk eigen content naar zich toe te trekken. Zo zijn bijvoorbeeld Family Guy, Prison Break en Modern Family door hen 20th Television (onderdeel van The Walt Disney Company) gemaakt. Naar verwachting wordt Disney+ dan ook voor deze titels de enige locatie waar afleveringen nog gestreamd kunnen worden.