Netflix verhoogt prijzen abonnement in België met tot 14%

De dag is helaas slecht begonnen voor Belgische Netflix abonnees. De prijzen van de drie abonnementen werden respectievelijk met 0% (goedkoopste abonnement), 9% (middelste abonnement) en 14% (duurste abonnement) verhoogd. De prijsverhogingen gaan direct in voor nieuwe abonnees en worden de komende weken geleidelijk doorgevoerd voor bestaande abonnees. Bestaande abonnees worden de komende weken op de hoogte gebracht op een moment dat afhankelijk is van hun factuurcyclus. Dit zal minstens een maand voor de daadwerkelijke persoonlijke prijsverhoging zijn.

→ Terwijl Netflix haar prijs verhoogt, biedt de gloednieuwe streamingdienst Disney+ juist nu een lage abonnementsprijs. Je kunt nu Disney+ nemen per maand of zelfs met 15% korting voor een jaarabonnement ✅

Prijsverhogingen door Netflix

De afgelopen tijd is streamingdienst Netflix al in meerdere landen aan de slag gegaan met prijsverhogingen. Zo werd in januari 2019 de prijs per maand van een abonnement in de Verenigde Staten met een historische 18% verhoogt en werd in maart 2019 al getest in Nederland met de reactie op prijsverhogingen.

Nieuwe prijs per abonnement

Nu is uiteindelijk besloten in België de prijzen van de twee duurdere abonnementen te verhogen met 9% en 14% per maand. Het goedkoopste abonnement blijft voor nu in prijs gelijk.

Waarom verhoogt Netflix abonnementsprijzen?

Een woordvoerder van Netflix geeft aan dat de prijs van abonnementen verhoogd dient te worden vanwege “aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productverbeteringen’. We hebben veel producties gepland in België”, geeft hij aan. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het tweede seizoen van het populaire Undercover en het eerste seizoen van de Vlaamse Netflix Original Into the Night. Verder kost het Netflix bijvoorbeeld alleen al $100 miljoen om de licentie van Friends binnen te halen.

Nu andere streamingdiensten, zoals Disney+, Amazon Prime Video en in de toekomst mogelijk HBO Max en Peacock eraan zitten te komen, is nieuwe content essentieel voor Netflix. Het lijkt erop dat dat de enige manier is om marktleider van de streamingdiensten te blijven.

Vergelijking nieuwe Netflix abonnementen in België

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand (na gratis maand)7,99 EUR11,99 EUR15,99 EUR
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix BelgiëJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisJaJaJa

Soorten Netflix abonnementen

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven.

‘Basic’ abonnement Netflix

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost 7,99 EUR per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

‘Standaard’ abonnement Netflix

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt na de gratis maand een bedrag van 11,99 EUR per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix, is de eerste maand gratis en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

‘Premium’ abonnement Netflix

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost 15,99 EUR per maand na de gratis proefperiode. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.