Netflix verhoogt prijzen in België per direct met 12,5%

Er werd al een tijdje over gespeculeerd, maar het is nu toch echt zo: de streamingdienst Netflix verhoogt per direct de prijzen van haar abonnementen in België. Alledrie de abonnementen worden per direct duurder voor nieuwe leden. Voor huidige abonnees wordt de prijsverhoging geleidelijk toegepast.

Oude en nieuwe prijzen van Netflix abonnementen

Begin 2020 werden de prijzen van Netflix voor het laatst verhoogd. In andere landen werden de laatste maanden al prijsverhogingen toegepast, maar Belgische abonnees bleven tot nu toe bespaard. Helaas moeten we er nu aan geloven, want het Basic, Standaard en Premium abonnement worden respectievelijk met €1, €1,50 en €2 per maand verhoogd. In Nederland is gelijktijdig een prijsverhoging doorgevoerd, maar daar bleef de prijs van Basic gelijk, ging Standaard met 9% omhoog en betaal je voor Premium nu 14% meer.

AbonnementOude prijsNieuwe prijsPrijsverhoging
Basic abonnement€7,99 p/m€8,99 p/m12,5%
Standaard abonnement€11,99 p/m€13,49 p/m12,5%
Premium abonnement€15,99 p/m€17,99 p/m12,5%

Met het Basic abonnement kun je nog steeds via 1 scherm tegelijk kijken en zijn HD- en UHD-resolutie niet beschikbaar. Wie een Standaard abonnement heeft kan met 2 schermen tegelijk naar HD films en series kijken, maar niet naar UHD. Voor Premium gebruikers zijn 4 schermen tegelijkertijd beschikbaar en kun je zowel in HD als in UHD streamen.

Per direct prijsverhoging voor nieuwe leden, geleidelijk voor huidige abonnees

Wie nu nog een abonnement op Netflix wilt afsluiten, betaalt daarvoor direct de nieuwe prijzen. Voor huidige leden van de streamingdienst worden de verhogingen geleidelijk ingevoerd, maar daar zal in ieder geval eerst een notificatie per mail aan vooraf gaan.