Seizoen 1 van Netflix-serie ‘Dirty Lines’ is nu te zien

De grootste streamingdienst ter wereld—Netflix—heeft er weer een nieuwe Nederlandstalige Original-serie bij. Vanochtend, om 09:00 uur ‘s ochtends op vrijdag 8 april 2022, kwamen alle zes afleveringen van Dirty Lines online.

Nederlandse Original-serie ‘Dirty Lines’ staat sinds vrijdag 8 april op Netflix

Dirty Lines speelt zich af in de jaren ’90 van de vorige eeuw, waarin de sekslijnen voor het eerst opkwamen. Het verhaal wordt vertolkt door een cast van Nederlandse acteur met onder andere Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet en Abbey Hoes. Deze serie werd al een ruime tijd geleden aangekondigd, waarna bekendgemaakt werd dat het één van de nieuwe films en series op Netflix in april 2022 zou worden.

Andere langverwachte series die deze maand online verschijnen bij de streamingdienst zijn onder andere het slotstuk van de Amerikaanse misdaadserie Ozark, maar ook bijvoorbeeld seizoen 1 van Anatomy of a Scandal. Vandaag is naast Dirty Lines ook het vijfde seizoen van de Spaanse hitserie Élite online gezet door Netflix.

‘Undercover’ en ‘Ares’ gingen hem als Nederlandse Original-series voor

Deze nieuwste toevoeging aan het Nederlandse arsenaal van films en series op Netflix is de eerste Original van 2022, maar niet de eerste ooit. Zo ken je misschien de populaire misdaadserie Undercover met Frank Lammers en Tom Waes in de hoofdrollen. Hiervan werd afgelopen week nog een nieuwe spin-off serie over de Brabantse drugsbaron Ferry aangekondigd.

Verder produceerde de streamingdienst eerder de spannende Nederlandse serie Ares. De kijkcijfers en beoordelingen van abonnees en critici bleken echter tegen te vallen, waardoor niet is besloten om een vervolgseizoen te maken.

Dirty Lines op Netflix: verhaal en informatie

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

TitelDirty Lines
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen met 6 afleveringen
TaalNederlands
CategorieKomedie, Drama, Geschiedenis
Release datum8 april 2022 (om 09:00 uur ‘s ochtends Midden-Europese tijd)
CastJoy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes, Benja Bruijning, Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Eric van Sauers

Synopsis: Netflix