Op deze locaties worden Netflix’ populairste romantische dramaseries gefilmd

Heb jij je altijd al afgevraagd op welke echte plaats ‘Serenity’ uit Firefly Lane gebaseerd is, waar Outlander‘s Claire in Schotland haar tijdreizen begon en of Virgin River een echte plaats is? Hieronder vind je van 5 populaire romantische dramaseries op Netflix de locaties waar ze gefilmd zijn. Zo kun jij snel je volgende fantrip plannen.

Lees ook: Eerste beelden van seizoen 6 van romantische dramaserie ‘Outlander’ 🍿

5. When Calls The Heart

When Calls The Heart is misschien geen Netflix Original, maar wel een ontzettend populaire serie op de streamingdienst. We hadden je graag verteld dat het pittoreske ‘Hope Valley’ een echte plaats was, maar helaas is dat niet het geval. De meeste scènes van WCTH worden namelijk opgenomen in Langley (British Columbia in Canada, iets ten zuiden van Vancouver). De MacInnes Farms dient daar als filmlocatie voor de romantische dramaserie. Op het onderstaande kaartje zie je dat ‘Hope Valley’ in Google Maps is ingevoerd als locatie en links daarvan staan inderdaad de MacInnes Farms.

4. Firefly Lane

Canada is een geliefde filmlocatie voor romantische dramaseries van Netflix, want ook Firefly Lane heeft haar opnames rondom Vancouver gedaan. Zo vind je op het kaartje hieronder het huis dat dient als de plek waar Tully en Kate elkaar vroeger voor het eerst ontmoetten. In de serie zou het gaan om de plaats Snohomish in Washington in het jaar 1974. Een andere toffe locatie is het mooie prieel in de buurt van George Wainborn Park waar Kate en Tully samen gefilmd worden.

3. Sweet Magnolias

De populaire serie Sweet Magnolias is gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods en zij heeft het fictieve stadje ‘Serenity’ in South Carolina gebaseerd op een echte locatie (het zogeheten Sumter), maar er is een andere plaats gekozen om de serie op te nemen. De afleveringen van de romantische dramaserie zijn namelijk voor het grootste deel opgenomen in Covington, een plaats in Georgia.

Een voorbeeld van een leuk plekje in die stad waar de serie is opgenomen is Mystic Grill, het ‘Sullivan’s’ restaurant van Dana Sue in de serie. Fun fact: eerder diende dit restaurant al als filmlocatie voor The Vampire Diaries.

2. Outlander

Ook Outlander is geen Netflix Original, maar er zijn weinig romantische dramaseries zo populair als deze titel. Het zal vast niet geheel als een verrassing komen doordat de serie Outlander het land en de cultuur van Schotland ademt en leeft, maar de hitserie wordt natuurlijk ook daar opgenomen. Hieronder zie je de locatie van ‘Craigh na Dun’, de steencirkel waar Claire haar tijdreis begint. Dat is niet een echte plek, maar wel een daadwerkelijk bestaande omgeving in Kinloch Rannoch.

Verder herken je misschien het Blackness Castle als ‘Fort William’ in de serie en wordt de locatie Dysart Harbour gebruikt als ‘Le Havre’ in Outlander.

1. Virgin River

Veel liefhebbers van de Netflix-serie zijn benieuwd naar de locatie waar Virgin River wordt opgenomen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Robyn Carr en dat de schrijfster Virgin River omschrijft als een plaats in Noord-Californië tussen sequoia’s, watervallen en goede visplekken. Dat is echter een fictionele plaats, want in het echt bestaat de plaats Virgin River helemaal niet. Maar waar wordt de serie dan wel gefilmd?

Het antwoord is opnieuw: Vancouver! Samen met de eerdergenoemde series en andere titels als Riverdale, The Flash, Chilling Adventures of Sabrina en Supernatural zijn de afleveringen voor het grootste deel ten noorden van de Verenigde Staten in de Canadese stad opgenomen. Zo is bijvoorbeeld Mel’s bekende hutje aan het water te vinden in Murdo Frazer Park, bevindt Mel’s werk zich in het zuid-oosten van Vancouver op 122 First Street en is Jack’s Bar (Watershed Grill in Brackendale) iets ten noorden van Vancouver te vinden.