Netflix stopt hitserie ‘Stranger Things’ na 5 seizoenen, maar nog deze lente komen deel 4A en 4B online

Na 5 seizoenen zal de razend populaire Netflix-serie Stranger Things tot een einde komen. Dat heeft de streamingdienst vandaag bekendgemaakt. Maar eerst kunnen we nog aftellen naar de lancering van seizoen 4A op 27 mei en seizoen 4B op 1 juli. Én natuurlijk de volledige reeks met afleveringen uit deel 5 van de serie.

Vierde seizoen van Stranger Things wordt door Netflix opgedeeld in tweeën, release data naar buiten gebracht

Laten we beginnen met het beste nieuws: na bijna 3 jaar (!) wachten kunnen we binnenkort eindelijk genieten van het vierde seizoen van Stranger Things. Vanaf 27 mei 2022 zijn de eerste afleveringen te zien. Zo liet Netflix vandaag, een paar maanden voor de lancering, weten.

Wel blijkt het alleen nog te gaan om Volume 1. Het vierde seizoen wordt namelijk opgesplitst in twee delen, want een paar weken later zal Volume 2 pas verschijnen: op 1 juli 2022. Beide delen worden op deze vrijdagen om 09:00 uur ‘s ochtends Midden-Europese tijd op de streamingdienst verwacht.

Stranger Things zal na 5 seizoenen ten einde komen

Helaas is er ook slecht nieuws. Ons is namelijk in een open brief van Matt Duffer en Ross Duffer, de makers van deze hitserie van Netflix, ter ore gekomen wanneer de serie zal eindigen. Hieronder vind je onze vertaling van de brief en de originele tweet van het officiële Twitter-account van Stranger Things, waaruit blijkt dat na seizoen 4 alleen nog een vijfde deel zal volgen. Daarna is het gedaan met het mysterieuze kijkcijferkanon.

“Hoi nerds! Horen jullie ons? Het is een tijdje geleden. Met negen scripts, meer dan achthonderd pagina’s, bijna twee jaar filmen, duizenden visual effects shots en een speelduur die bijna twee keer zo lang is als elk vorig seizoen, was Stranger Things 4 het meest uitdagende seizoen tot nu toe, maar ook het meest lonende. Iedereen die erbij betrokken is, is ongelooflijk trots op het resultaat, en we kunnen niet wachten om het met jullie te delen. Gezien de ongekende lengte, en om het zo snel mogelijk bij jullie te krijgen, zal seizoen 4 in twee delen worden uitgebracht. Volume 1 komt uit op 27 mei; Volume 2 komt vijf weken later uit op 1 juli.”

“Dus dat is het goede nieuws. Het komt er snel aan. En het is groter dan ooit. Het is ook het begin van het einde. Zeven jaar geleden planden we de volledige ‘story arc’ voor Stranger Things. We voorspelden toen dat het verhaal vier tot vijf seizoenen zou duren. Het bleek te groot om in vier te vertellen, maar – zoals jullie binnenkort zelf zullen zien – stevenen we nu af op onze finale. Seizoen 4 wordt het voorlaatste seizoen; seizoen 5 wordt het laatste. Er zijn nog veel meer spannende verhalen te vertellen binnen de wereld van Stranger Things; nieuwe mysteries, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden. Maar eerst hopen we dat je bij ons blijft terwijl we dit verhaal van een krachtig meisje Eleven en haar dappere vrienden afmaken, van een gebroken politiechef en een woeste moeder, van een klein stadje genaamd Hawkins en een alternatieve dimensie die alleen bekend staat als de Upside Down. Zoals altijd zijn we dankbaar voor jullie geduld en steun.”

Verhaal van de nieuwe afleveringen

In een persbericht heeft Netflix ook al laten weten waar het vierde seizoen van de serie over zal gaan. Het verhaal staat nu namelijk op het punt dat het zes maanden geleden us sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.


Tekst: Netflix