Netflix deelt eerste teaser van Duitse oorlogsfilm ‘Im Westen nichts Neues’ (2022)

Er is weer een gloednieuwe oorlogsfilm, gebaseerd op een wereldberoemd bestsellerboek, onderweg naar Netflix. Vanaf 28 oktober zal de Duitse film Im Westen nichts Neues (2022) op de streamingdienst te zien zijn. Hij staat ook bekend onder zijn Engelse titel All Quiet on the Western Front en wordt door critici nu al overladen met lovende recensies. De eerste teaser trailer bekijk je hierboven direct.

Netflix voegt nieuwe film ‘Im Westen nichts Neues’ toe op 28 oktober

Netflix heeft inmiddels al een aantal nieuwe films en series voor oktober 2022 bekendgemaakt en ook Im Westen nichts Neues is in dit lijstje terug te vinden. Daarnaast komen volgende maand ook onder andere Volume 3 van Unsolved Mysteries, seizoen 2 van Barbaren, en seizoen 1 van The Midnight Club online. Voor een compleet inkijkje in alle titels bij de Belgische streamingdiensten ga je naar de overzichtspagina Nieuw Deze Maand.

Im Westen nichts Neues vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog. Paul en zijn kameraden ervaren hoe de aanvankelijke euforie van de oorlog omslaat in wanhoop en angst terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven. Deze film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige wereldberoemde bestseller van Erich Maria Remarque.

Critici zijn lovend

Bij de filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes en via social media rollen inmiddels de eerste paar recensies van critici al binnen. Zo wordt AQOTWF door Fionnuala Halligan van Screen International omschreven als “een aangrijpende, viscerale bewerking van een werk dat bijna een eeuw oud is, geschreven toen geruïneerde veteranen het geluid van het geweervuur nog in hun dromen konden horen.” Ook Steven Weintraub van Collider laat in een tweet weten blij zijn zich eindelijk uit te mogen laten over de oorlogsfilm. Hij noemt het zelfs “met gemak een van de beste films die ik dit jaar heb gezien. Ongelooflijke cinematografie, score and regie met een fantastische cast”. Dat belooft wat.

Meer informatie over ‘Im Westen nichts Neues’

TitelAll Quiet on the Western Front / Im Westen nichts Neues
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 27 minuten
TaalDuits, Engels
CategorieOorlog, Drama, Actie
RegisseurEdward Berger
CastFelix Kammerer, Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanović, Daniel Brühl, Adrian Grünewald, Devid Striesow

Synopsis: Netflix
Afbeelding: Reiner Bajo via Netflix