20x Verrassende film- en serietips op Netflix die je moet kijken (oktober 2021)

Door de jaren heen heeft Netflix een gigantische bibliotheek vol absolute toptitels opgebouwd. Ben je nog op zoek naar verrassende film- en serietips op Netflix om te bekijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder vind je 20 kijktips dit in oktober 2021 op de streamingdienst te zien zijn en die je echt aan je kijklijst toe zou moeten voegen.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in oktober 2021 🍿

20x Verrassende toptitels op Netflix (in oktober 2021)

In het overzicht hieronder vind je een overzicht van onverwachte toptitels op Netflix, waarvan je sommige films en series al zult kennen en sommigen nog niet. Het zijn niet de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar ontvangen wel ontzettend goede beoordelingen. Bij films wordt vermeld uit welk jaar de titel komt en bij series hoeveel seizoenen er beschikbaar zijn. Daarnaast vind je de trailer, een verhaal waar de titel over gaat en een knop om direct te beginnen met streamen. Veel kijkplezier!

1. The End of the F***ing World (serie, 2 seizoenen)

Deze serie is gebaseerd op een stripverhaal en zit bomvol gitzwarte humor. Een bijna psychopathische tiener, James (Alex Lawther), gaat samen met een opstandige avonturierster, Alyssa (Jessica Barden), op een rampzalige roadtrip.

2. Shtisel (serie, 3 seizoenen)

Met nog geen 6,000 stemmen op IMDb weet Shtisel toch een uitstekende 8.6 te behalen. In dit verhaal woont een Haredi-familie in een ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem. Daar moeten zij zien om te gaan met liefde, verlies en dagelijkse sleur.

3. Winter on Fire (film, 2015)

Deze documentaire uit 2015 geeft een indrukwekkend inkijkje in de heftige revolutie die plaatsvond in Oekraïne in de winter van 2013-2014. Wat begon als vreedzame studentendemonstraties, bleek in slechts 93 dagen uit te groeien tot een gewelddadige revolutie en een volwaardige burgerrechtenbeweging.

4. The Legend of Korra (serie, 4 seizoenen)

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de legendarische serie Avatar: The Last Airbender, maar heb je ook het vervolg al gezien? In The Legend of Korra heeft Avatar Korra geleerd om water, aarde en vuur te sturen. Ze is nu van plan om te beginnen aan haar training in luchtsturen, maar problemen in de stad verstoren haar plannen. Ze zal veel moeten leren om de wereld te redden.

5. Seaspiracy (film, 2021)

De lancering van deze documentaire in 2021 deed wereldwijd veel stof opwaaien. Vegetariërs eten dikwijls geen vlees, maar wel vis. Maar is dat wel terecht als we kijken naar de overbevissing van onze oceanen? In Seaspiracy laat een filmmaker met een passie voor oceanen ons zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Daarnaast wordt verontrustende wereldwijde corruptie blootgelegd.

6. The Last Dance (serie, 1 seizoen)

Of je nou van basketball houdt of niet, The Last Dance is een docuserie die je absoluut gezien moet hebben. We volgen de opkomst van superster Michael Jordan en de Chicago Bulls in de jaren 90, met niet eerder vertoonde beelden uit het grootse seizoen 1997-98.

7. Bo Burnham: Inside (film, 2021)

In dit overzicht is de voorstelling van Bo Burnham met de titel Inside één van de nieuwere kijktips. In 2021, ten tijde van de coronacrisis, maakte de cabaretier in zijn eentje een muzikale comedyspecial waarin hij ook de enige ster is.

8. When They See Us (serie, 1 seizoen)

Netflix heeft besloten dat het waargebeurde verhaal van When They See Us absoluut verteld moest worden aan het grote publiek. Het bleek een uitstekende keuze. Als kijker is het lastig om te kijken naar het onrecht dat deze vijf tieners uit Harlem is overkomen, wanneer hun leven een nachtmerrie wordt als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Maar het moet wel verteld (en gezien) worden.

9. Dark (serie, 3 seizoenen)

Met zo’n groot aandeel van Amerikaanse films en series vergeet je soms dat we in Europa ook bijzonder goed zijn in het produceren van absolute toptitels. De mysterieuze Duitse serie Dark is daar een perfect voorbeeld van. Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.

10. Super Deluxe (film, 2019)

Een bijzonder verhaal in het genre van de LGBTI-films wordt verteld in de Indiase film Super Deluxe uit 2019. Hierin komen seks, stigma en spiritualiteit samen in aparte verhalen over een angstige puber, een ontrouwe echtgenote en een transseksuele vrouw die in haar verleden duikt.

11. One-Punch Man (serie, 1 seizoen)

One-Punch Man is wellicht niet bekend bij het grote publiek, maar is in zijn niche van geanimeerde superheldenseries absoluut één van de grootste toptitels te noemen. Zo krijgt de serie ook een welverdiende 8,8 uit 129.000 stemmen op IMDb. We volgen de sterkste superheld ter wereld. Hij kan elke tegenstander met één klap vermoorden. Maar omdat niemand hem kan uitdagen, heeft hij te kampen met lusteloosheid en depressie.

12. Cobra Kai (serie, 3 seizoenen)

Wie de Karate Kid-films gezien heeft, zou absoluut eens een kijkje moeten nemen bij Cobra Kai. De serie is ontwikkeld door YouTube, maar na twee seizoenen overgenomen als Netflix Original. Hij speelt zich tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde af en wie zien dat de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw ontbrandt.

13. They Shall Not Grow Old (film, 2018)

In 2018 kwam een bijzondere en uiterst aangrijpende documentaire uit in de bioscoop, maar hij is nu ook al te bekijken op Netflix. In They Shall Not Grow Old komt de Eerste Wereldoorlog tot leven. Ooggetuigenverslagen en gerestaureerd en ingekleurd filmmateriaal vormt de ondergrond deze indrukwekkende oorlogsdocu.

14. The Bridge (serie, 4 seizoenen)

Het is algemeen bekend dat de Scandinavische landen waanzinnig goed zijn in het produceren van de spannendste en meest mysterieuze misdaadseries. The Bridge wordt afgetrapt met een vermoorde vrouw die wordt aangetroffen op de grens tussen Zweden en Denemarken. Het gaat hier echter niet om één moord, maar twee… Detectives uit beide landen zullen moeten samenwerken om de zaak op te lossen.

15. 13th (film, 2016)

De titel van Ava DuVernay’s buitengewone en prikkelende documentaire verwijst naar het 13e Amendement op de Grondwet, dat luidt: “Noch slavernij noch onvrijwillige dienstbaarheid, behalve als straf voor een misdaad waarvoor de partij naar behoren is veroordeeld, zal bestaan binnen de Verenigde Staten.” In deze diepzinnige documentaire analyseren wetenschappers, activisten en politici de criminalisering van Afro-Amerikanen en de bomvolle Amerikaanse gevangenissen.

16. Community (serie, 6 seizoenen)

In het genre van hilarische Amerikaanse komedieseries is Community met recht in toplijstjes te plaatsen, maar toch lijkt de sitcom nooit op gelijke hoogte in kijkcijfers te zijn gekomen met kijkcijferkanonnen als Friends, Modern Family en How I Met Your Mother. Wel zijn de beoordelingen uitstekend en telt de show maar liefst 6 seizoenen. In deze serie merken we dat bekend wordt dat Jeff Wingers diploma rechten nep is, waarna hij een universitaire studiegroep voor buitenbeentjes vormt.

17. Love, Death + Robots (serie, 2 seizoenen)

Deze Amerikaanse anthologieserie zit bomvol angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy. De animatieserie uit 2019 wordt gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher en telt inmiddels 2 seizoenen op Netflix.

18. Kiss the Ground (film, 2020)

Documentaires over de strijd tegen klimaatverandering worden logischerwijs steeds vaker bekeken in de laatste jaren. Één van de schoolvoorbeelden van een effectieve docu is Kiss the Ground, waarin wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn voor het behoud van de planeet.

19. Chef’s Table (serie, 6 seizoenen)

Maak je klaar om watertandend voor de televisie te zitten, want in de categorie met indrukwekkende docuseries is Chef’s Table absoluut één van de meest succesvolle titels. De serie wist zelfs een nominatie voor een Emmy in de wacht te slepen. We volgen culinaire sterren wereldwijd die de gastronomie naar nieuwe hoogten brengen met innovatieve gerechten en verleidelijke desserts.

20. Gevoel voor Tumor (serie, 1 seizoen)

De heftige en ontroerende Vlaamse serie Gevoel voor Tumor is op het moment van schrijven ook in het aanbod van Netflix te vinden. Een jongeman is in de bloei van zijn leven wanneer plotseling lymfeklierkanker wordt geconstateerd. Hij verandert van een ambitieuze geneeskundestudent in een vechtende patiënt.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in België te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix. Wie graag zou willen weten wat de meest bekeken films en series van dit moment zijn, raden we aan om eens de Netflix Top 10 te bekijken.