Één van de grootste ergernissen van Nederlandse streamers wordt eindelijk verholpen: het verwijderen van films en series uit de ‘verder kijken’ lijst op Netflix! De streamingdienst stelt deze nieuwe functie in na veelvuldig geklaag van gebruikers over de eerdere omslachtige manier om titels te verwijderen. De functionaliteit is door Netflix uitgerold op Android-apparaten op 24 juni en staat voor 29 juni op de planning voor iOS-apparaten. Een woordvoerder van Netflix heeft Streamwijzer laten weten of het uitbreiden van de functionaliteit naar alle apparaten op de planning staat.

Direct verwijderen van films en series uit verder kijken lijst op Netflix

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een nieuwe film of serie bekijkt en binnen de kortste keren merkt dat het niets voor jou is. De titel blijft echter ellenlang in je ‘verder kijken’ lijst staan, zonder dat er een simpele knop is om hem te verwijderen. Nu heeft Netflix eindelijk de doodeenvoudige oplossing: een directe knop bij een film of serie om hem uit de rij met geselecteerde titels te halen.

Functie voor verwijderen van films en series uit verder kijken lijst op Netflix

Het gebruik van de nieuwe functie is enorm simpel. Door het selecteren van de instellingen van een film of serie op de mobiele Netflix app, kan worden gekozen de titel te verwijderen uit de rij met films en series om later verder te kijken.

Experimenteren met nieuwe functionaliteiten

Een woordvoerder van Netflix laat aan de redactie van Streamwijzer weten continu bezig te zijn met het verbeteren van het gebruik van het video on demand-platform: “We kijken voortdurend naar manieren om de Netflix-ervaring intuïtiever te maken. De update van het mobiele menu groepeert een aantal bestaande opties – het downloaden van een show of film, het beoordelen ervan, of het verwijderen uit ‘Verder kijken’ – en maakt ze gebruiksvriendelijker.”

Met de invoer van deze welkome functie aan de Netflix app, vroegen wij ons ook af of de streamingdienst plannen heeft om de functie uit te rollen naar de webbrowser. Momenteel is de manier om titels te verwijderen op de webbrower namelijk nog erg omslachtig. De woordvoerder van Netflix laat hierop weten: “We experimenteren met dit soort tests op verschillende apparaten, in verschillende landen en gedurende verschillende perioden – en maken ze alleen breed beschikbaar als mensen ze nuttig vinden.” We kunnen dus stellen dat een welkome ontvangst van deze nieuwe functie door kijkers op mobiele apparaten het ook waarschijnlijk maakt dat de functionaliteit in de toekomst op alle apparaten ingesteld zal worden.