Verwijderen van films en series uit lijst ‘verder kijken’ op Netflix is nu makkelijker

Één van de grootste ergernissen van Nederlandse streamers wordt eindelijk verholpen: het verwijderen van films en series uit de ‘verder kijken’ lijst op Netflix! De streamingdienst stelt deze nieuwe functie in na veelvuldig geklaag van gebruikers over de eerdere omslachtige manier om titels te verwijderen. De functionaliteit is door Netflix vorig jaar uitgerold op Android-apparaten en iOS-apparaten, maar is vanaf nu op alle apparaten (en dus ook Smart TV) beschikbaar.

Direct verwijderen van films en series uit verder kijken lijst op Netflix

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een nieuwe film of serie bekijkt en binnen de kortste keren merkt dat het niets voor jou is. De titel blijft echter ellenlang in je ‘verder kijken’ lijst staan, zonder dat er een simpele knop is om hem te verwijderen. Netflix heeft nu eindelijk op alle apparaten de doodeenvoudige oplossing: een directe knop bij een film of serie om hem uit de rij met geselecteerde titels te halen. Heb je toch de verkeerde titel aangeklikt? Geen probleem, want je kunt gewoon op ‘ongedaan maken’ klikken.

Functie voor verwijderen van films en series uit verder kijken lijst op Netflix

Het gebruik van de functie is enorm simpel. Hieronder vind je een voorbeeld op de telefoon, maar het is ook mogelijk voor een app op Smart TV of de website. Door het selecteren van de instellingen van een film of serie op de mobiele Netflix app, kan worden gekozen de titel te verwijderen uit de rij met films en series om later verder te kijken.

Stap 1: bekijk instellingen van de film of serie

Netflix verder kijken lijst
Van elke film serie uit de ‘verder kijken’ lijst op de Netflix app kun je naar de instellingen gaan door op de drie puntjes rechts onderaan de titel te klikken.

Stap 2: klik op ‘uit rij verwijderen’

Netflix verder kijken lijst
Van de vier opties die worden gegeven, kies je voor de onderste optie—uit rij verwijderen—om ervoor te zorgen dat de film of serie niet meer in je ‘verder kijken’ lijst blijft staan.

Experimenteren met nieuwe functionaliteiten

Een woordvoerder van Netflix liet vorige zomer al aan de redactie van Streamwijzer weten continu bezig te zijn met het verbeteren van het gebruik van het video on demand-platform: “We kijken voortdurend naar manieren om de Netflix-ervaring intuïtiever te maken. De update van het mobiele menu groepeert een aantal bestaande opties – het downloaden van een show of film, het beoordelen ervan, of het verwijderen uit ‘Verder kijken’ – en maakt ze gebruiksvriendelijker.”

Met de invoer van deze welkome functie aan de Netflix app, vroegen wij ons toen ook al af of de streamingdienst plannen had om de functie uit te rollen naar de webbrowser. De woordvoerder van Netflix laat hierop weten: “We experimenteren met dit soort tests op verschillende apparaten, in verschillende landen en gedurende verschillende perioden – en maken ze alleen breed beschikbaar als mensen ze nuttig vinden.” De welkome ontvangst van deze functie door kijkers op mobiele apparaten heeft het dus uiteindelijk ook mogelijk gemaakt dat de functie op alle apparaten ingesteld is.