Netflix verwijdert eind december How I Met Your Mother, The Big Bang Theory en meer topseries

Helaas hebben wij heel slecht nieuws voor fans van de populaire series How I Met Your Mother, Gossip Girl, The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel-Air op Netflix. Aan het bingewatchen van deze toptitels lijkt binnenkort namelijk abrupt een einde te komen. Netflix heeft namelijk aangegeven dat de drie series op 30 en 31 december worden verwijderd uit het aanbod in Nederland.

How I Met Your Mother, Gossip Girl, The Big Bang Theory, The Fresh Prince of Bel-Air en meer toptitels

In het Netflix verdwijnsein van december 2020 zijn plotseling allerlei enorm goede films en series opgenomen. Zo is de Oscar-winnende film Moonlight uit 2016 verwijderd per 1 december en staan ook titels als Bridget Jones’s Baby (2016) en Trolls (2016) tussen de nominaties. Daarnaast wordt als einddatum van allerlei topseries als How I Met Your Mother (9 seizoenen), Gossip Girl (6 seizoenen), The Big Bang Theory (12 seizoenen) en The Fresh Prince of Bel-Air (6 seizoenen) ofwel 30 ofwel 31 december gegeven.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat Netflix te allen tijde kan beslissen om films en series alsnog in het aanbod te houden. Het is al eerder voorgekomen dat op het laatste moment alsnog wordt besloten de rechten voor een titel te verlengen, waardoor de film of series uiteindelijk niet van de streamingdienst verdwijnt.

Verdwijnsein van Netflix

Elke maand worden er nieuwe films en series aan Netflix toegevoegd, maar er worden ook titels uit het aanbod verwijderd. Dit heeft te maken met de aankoop van de uitzendrechten door streamingdiensten. Deze contracten worden voor een betaalde tijd gesloten, waarbij de populairdere films en series duurder zijn dan de minder populaire titels.

Hierdoor is het altijd een afweging of de kijkcijfers nog goed genoeg zijn om een titel in het aanbod te houden tegen relatief hoge kosten. Als Netflix in het aanbod plaats wilt maken voor nieuwe films en series, kan er daardoor voor worden gekozen om een dure titel uit het aanbod te verwijderen. Nu staan er echter wel een paar absolute toptitels onder de nominaties om verwijderd te worden.

Nieuw op Netflix in december

Natuurlijk worden er niet alleen maar films en series van Netflix verwijderd deze maand. Er komen namelijk ook juist heel veel nieuwe titels bij in het aanbod van de streamingdienst. In de overzichten met alle nieuwe films en series op Netflix in december 2020 en januari 2021 zie je wat er voor de komende tijd op de planning staat. Verder vind je dagelijks in het Netflix aanbod van Nederland wat voor films en series er nieuw zijn toegevoegd.