Deze 5 nieuwe films en series komen in 2023 naar Disney+

Het belooft een mooi jaar te worden voor de abonnees van Disney+. Nieuwe seizoenen van Loki en The Mandalorian, de komst van gloednieuwe films als Avatar 2: The Way of Water en Black Panther 2: Wakanda Forever en nog veel meer. In dit artikel vind je een overzicht van de 5 leukste films en series die in 2023 naar Disney+ komen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

5x Films en series die in 2023 naar Disney+ komen

5. Secret Invasion (serie)

Er komt een nieuwe Marvel-serie aan die draait om de Skrull-invasie op Aarde: Secret Invasion. Samuel L. Jackson speelt de hoofdrol en andere acteurs die meedoen zijn Ben Mendelsohn, Don Cheadle, Olivia Colman en Emilia Clarke. Fury moet er met hulp van anderen voor zorgen dat gedaantewisselende aliens buiten de menselijke samenleving gehouden worden, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. De serie zal in het voorjaar van 2023 te zien zijn.

4. American Born Chinese (serie)

Michelle Yeoh zal in 2023 te zien zijn in de serie American Born Chinese. Deze serie is gebaseerd op een stripboek van Gene Luen Yang en volgt het verhaal van Jin Wang, een tiener die op de eerste schooldag van het jaar een nieuwe leerling ontmoet en daardoor onbedoeld betrokken raakt bij een oorlog tussen Chinese mythologische goden.

3. Ahsoka (serie)

Ahsoka Disney+ 2023 The Mandalorian
Serie: The Mandalorian (2019-) | Beeld: Lucasfilm Ltd. & TM

Ahsoka is een nieuwe serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Het personage Ahsoka Tano, dat we eerder gezien hebben in The Mandalorian, zal centraal staan. Er is nog niet veel bekend over het verhaal, maar we weten wel dat Rosario Dawson te zien zal zijn als de titulaire heldin, net zoals in The Mandalorian en The Book of Boba Fett.

2. Win or Lose (serie)

Win or Lose Disney+ 2023
Serie: Win or Lose (2023) | Beeld: Pixar / The Walt Disney Company

Pixar zal in 2023 een nieuwe serie uitbrengen genaamd Win or Lose, de allereerste lange serie ooit die door de filmstudio gemaakt is. Daarom al eentje om naar uit te kijken! Het draait om een baseballteam, The Pickles, en volgt het verhaal van verschillende personages in aanloop naar de beslissende wedstrijd waarin ze kampioen kunnen worden.

1. Peter Pan & Wendy (film)

Peter Pan & Wendy Disney+ 2023
Film: Peter Pan & Wendy (2023) | Beeld: Disney Enterprises, Inc.

De laatste titel waar we naar uitkijken is Peter Pan & Wendy, een live-actionfilm over het bekende personage. Het klassieke kinderverhaal, waarin Peter Pan samen met Wendy en haar broers naar Neverland reist en daar Tinkerbell ontmoet, wordt in 2023 naar het grote scherm gebracht. Sinds Disney’s animatiefilm uit 1953 is dit misschien wel de bewerking van het verhaal waar wij het meest naar uitkijken!

Ook deze titels komen naar Disney+ in 2023

Er komen naast deze vijf titels nog veel meer nieuwe films en series naar Disney+ in 2023. Daarnaast zullen ook verschillende populaire series terugkeren naar de streamingdienst, waaronder Loki en The Mandalorian, die verlengd zullen worden met respectievelijk een tweede en een derde seizoen.

2023 belooft daarom een goed jaar te worden voor de abonnees van Disney+. Dit wordt ook bevestigd door de streamingdienst in een video waarin alvast een aantal grote titels worden getoond. Bekijk hem hieronder.

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke releases er precies op de planning staan in 2023? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kunnen we je natuurlijk ook altijd op de hoogte houden via je mail en laten we de grootste nieuwtjes ook altijd weten via onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.